Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου κατά της απόφασης της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ν’ αποκλείσει τον Δήμο Αμαρουσίου από το Δ. Σ. του Ι. Γ. Ε.

Print Friendly, PDF & Email


Με ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου καταδίκασε την απόφαση της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κας Κ. Μπατζελή να τοποθετήσει νέο Δ.Σ. στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.), όπου για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν μετέχει εκπρόσωπος του Δήμου Αμαρουσίου, στα όρια του οποίου βρίσκεται το μεγαλύτερο τμήμα του Δάσους Συγγρού.

Στο ψήφισμα αναφέρεται επίσης ότι «Το Δάσος Συγγρού είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας του Δήμου Αμαρουσίου. Γι αυτό από την πλευρά μας όπως έχουμε κάθε δικαίωμα, θα παραμείνουμε στην “πρώτη γραμμή” του αγώνα για την προστασία του, έτοιμοι να παρέμβουμε για να καλύψουμε εφόσον χρειαστεί για μια ακόμη φορά, τα λάθη και τις ανεπάρκειες των μηχανισμών της Κεντρικής Εξουσίας».

Ο Δήμος Αμαρουσίου όλα αυτά τα χρόνια διαθέτει μέσα (πυροσβεστικά οχήματα) και προσωπικό του, με στόχο την πυροπροστασία αλλά και τον καθαρισμό του Δάσους. Παράλληλα, έχει κινητοποιήσει δεκάδες εθελοντές οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια για την αποτελεσματική προστασία ενός από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου του Λεκανοπεδίου.

Με αφορμή την απόφαση της κας Υπουργού, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης κάλεσε την κα Μπατζελή  να αναλάβει από σήμερα κιόλας τις ευθύνες της και να φροντίσει ώστε οι υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  να διαθέσουν άμεσα τα μέσα και το προσωπικό που είναι απαραίτητα, για τη φύλαξη, την αποτελεσματική προστασία και τον καθαρισμό του Δάσους Συγγρού.  Ενώ για το ίδιο θέμα της έχει αποστείλει εδώ και μερικές βδομάδες επιστολή.


Μετάβαση στο περιεχόμενο