Ομόφωνα ψηφίστηκε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθηνών το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για την ανάπλαση του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Ψηφίστηκε ομόφωνα από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθηνών, παρουσία του Νομάρχη κ. Γιάννη Σγουρού το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Νομαρχίας Αθηνών και του Δήμου Αμαρουσίου για την βιοκλιματική ανάπλαση του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου, προϋπολογισμού 7.600.000 ευρώ με ΦΠΑ.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 2ας Φεβρουαρίου ευχαρίστησε τον Νομάρχη Αθηνών κ. Σγουρό και όλες τις παρατάξεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου για την ομόφωνη απόφασή τους να εγκρίνουν την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Νομαρχίας και Δήμου Αμαρουσίου, αναγνωρίζοντας την αξία αυτού του έργου για την πόλη και τους κατοίκους της. 


Ο κ. Δήμαρχος τόνισε πως «για πρώτη φορά στην πόλη ένα τόσο μεγάλο  έργο, με αυτό το ποσόν στον προϋπολογισμό του, θα εκτελεσθεί από πόρους που δεν θα επιβαρύνουν τους δημότες, όπως δημοτικά τέλη και δάνεια, γεγονός που συνέβαινε κατά το παρελθόν». Και αυτός επίσης σημείωσε ο κ. Δήμαρχος «είναι ένας λόγος που κάνει το έργο πολύ σημαντικό.»


Παράλληλα, ο κ. Πατούλης πρόσθεσε πως προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι οι παρατάξεις της Νομαρχίας Αθηνών αντιλήφθησαν τη σημαντικότητα αυτού του έργου για το Μαρούσι, ενώ το ίδιο δεν έγινε αντιληπτό από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, που αν και είμαστε οι αποδέκτες των χρημάτων της Νομαρχίας, εντούτοις καταψήφισαν την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης.               


Το επόμενο στάδιο  για την εξέλιξη του έργου  είναι η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο  και η υπογραφή της από την Νομαρχία Αθηνών και το Δήμο Αμαρουσίου.          


Το έργο για την βιοκλιματική ανάπλαση του κέντρου εγκρίθηκε επίσης  και συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα των έργων της Νομαρχίας για το έτος 2010.

Μετάβαση στο περιεχόμενο