Ομιλητής στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθελοντικής Αιμοδοσίας ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων και Ιστών Σώματος και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Ν. Χωριατέλη, την Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου Αναπληρώτρια Kαθηγήτρια Παντείου Παν/μίου Όλγα Στασινοπούλου και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων Παύλο Θεοδωράκη.
|download file .jpg 61Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης από το βήμα του 7ου Πανελληνίου Συνεδρίου Εθελοντικής Αιμοδοσίας αναφέρθηκε στις δράσεις που έχει αναπτύξει το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας με στόχο την παροχή υπηρεσιών πρόληψης στους πολίτες.
|download file .jpg 101Kb| 


 


Στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθελοντικής Αιμοδοσίας με θέμα: «Εθελοντισμός και Τοπική Αυτοδιοίκηση» που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων και Ιστών Σώματος μίλησε ο κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α και Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής & Ανθρώπινου Δυναμικού της ΤΕΔΚΝΑ.


Το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής και της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής.


Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στις δράσεις που έχει αναπτύξει το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τα πέντε χρόνια λειτουργίας του, με στόχο την παροχή στους Δημότες και στους κατοίκους των Δήμων – μελών των απαραίτητων επιστημονικών γνώσεων, αλλά και υπηρεσιών πρόληψης για τη διατήρηση της υγείας τους.
«Οι δράσεις των υπηρεσιών πρόληψης του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας αφορούν   αφ’ ενός προγράμματα προληπτικού ελέγχου, τα οποία απευθύνονται σε συγκεκριμένο πληθυσμό, με σκοπό τον προσυμπτωματικό έλεγχο συγκεκριμένων ασθενειών, και αφετέρου προγράμματα ενημέρωσης που αφορούν τον γενικότερο πληθυσμό» σημείωσε ο κ. Πατούλης.                   
Μεταξύ άλλων, έως σήμερα έχει εφαρμοσθεί πρόγραμμα τηλεϊατρικής σε 17 περιφερειακούς Δήμους με καρδιογράφο, σπιρόμετρο, γλυκοζόμετρο, λήψη Α.Π. και οξυμετρίας από τον Μάρτιο 2008, οστεοπόρωσης σε 9 Δήμους από τον Σεπτέμβριο 2008 καθώς και εθελοντικές περιβαλλοντικές δράσεις σε 20 Δήμους σε συνεργασία με μεγάλες ΜΚΟ από τον Ιούνιο 2007.
Επίσης έχει πραγματοποιηθεί εκπαίδευση εθελοντών και νεολαίας για θέματα εθισμού στο Διαδίκτυο, ναρκωτικών και σεξουαλικής υγείας σε 8 Δήμους σε συνεργασία με τη ΓΓΝΓ και την Ιατρική Αθηνών από τον Ιούνιο 2008.


Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Πατούλης κάλεσε να ενταχθούν στην διαδημοτική αυτή δυναμική όσοι ακόμη δεν έχουν ενταχθεί, ώστε όπως τόνισε «όλοι μαζί να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από λίγα χρόνια για να πείσουμε την Πολιτεία, αλλά και για να κατευθύνουμε τους πολίτες, με κεντρικό μας σύνθημα: «Πρόληψη Τρόπος Ζωής».   
 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο