Ομιλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας της Κύπρου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Γ. Πατούλης ομιλητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας της Κύπρου. Στο πάνελ η Δήμαρχος Λευκωσίας κα Ελένη Μαύρου, ο Προϊστάμενος Τοπικής Αυτοδιοίκησης Υπουργείου Εσωτερικών Κύπρου κ. Γιώργος Αντωνιάδης, ο Συντονιστής του Προγράμματος Κοινωνικής Εργασίας κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος  και ο Δήμαρχος Στροβόλου κ. Σάββας Ηλιοφώτου.
|download file .jpg 102Kb|Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με την Πρόεδρο του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Κύπρου κα Μαργαρίτα Βρακά – Ελευθεριάδου, τις εισηγήτριες κα Χριστίνα Βάγια καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας, Πανεπιστημίου Λευκωσίας και κα Όλγα Στασινοπούλου, Αν. Καθηγήτρια Κοινωνικής Πολιτικής, Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, την Δήμαρχο Λευκωσίας κα Ελένη Μαύρου, τον Δήμαρχο Στροβόλου κ. Σάββα Ηλιοφώτου και μέλη του συνδέσμου, σε μία αναμνηστική φωτογραφία.
|download file .jpg 111Kb|


Θέμα της ημερίδας: ‘Τοπική Αυτοδιοίκηση: Σύγχρονες προσεγγίσεις Κοινωνικής Ανάπτυξης


Τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος Αμαρουσίου και το Διαδημοτικό Δίκτυο Δομών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ στους τομείς της κοινωνικής ανάπτυξης και της κοινωνικής πολιτικής ανέπτυξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΤΕΔΚΝΑ και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου κ. Γιώργος Πατούλης, στην ημερίδα που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Κύπρου.


Η ημερίδα με θέμα ‘Τοπική Αυτοδιοίκηση: Σύγχρονες Προσεγγίσεις Κοινωνικής Ανάπτυξης’ διεξήχθη στο Αμφιθέατρο UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010.
Κύριος σκοπός της ημερίδας ήταν η ανάδειξη του ρόλου της Τοπικής Αρχής στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής στους Δήμους της Κύπρου, παράλληλα με την παρουσίαση καλών πρακτικών για τη δικτύωση και το συντονισμό των κοινωνικών υπηρεσιών στο τοπικό επίπεδο. 


Στην ομιλία του ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στους τρόπους που οι Δήμοι μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της κάθε τοπικής κοινωνίας και ανέλυσε το σύνολο του έργου που υλοποιείται στο Δήμο Αμαρουσίου, όσον αφορά στη δημιουργία κοινωνικών υποδομών και στην παροχή υπηρεσιών υγείας και πρόληψης.          


Κεντρική στρατηγική μας επιλογή στο Δήμο Αμαρουσίου υπογράμμισε ο κ. Πατούλης ‘είναι να στηρίξουμε στην πράξη κάθε πολίτη που έχει πραγματική ανάγκη. Γι’ αυτό αναπτύσσουμε δράσεις και πρωτοβουλίες που ενισχύουν τις κοινωνικές υποδομές της πόλη μας. Παράλληλα όμως παρέχουμε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής μέριμνας. Δίνουμε έμφαση στην ενημέρωση και την πρόληψη της υγείας. Επενδύουμε στην ενίσχυση του εθελοντικού κινήματος . Στηρίζουμε την εργαζόμενη μητέρα. Διευκολύνουμε την καθημερινότητα αυτών που μας μεγάλωσαν. Επενδύουμε στην νέα γενιά της πόλης, μέσα από την προώθηση του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.’    
     
Διεκδικούμε σημείωσε ο κ. Πατούλης νέους ρόλους για την Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να βρισκόμαστε δίπλα στον συνάνθρωπό μας καθημερινά, με ευαισθησία και πραγματικό ενδιαφέρον.’


Αναφερόμενος στο θέμα της προώθησης και της ενίσχυσης των διαδημοτικών συνεργασιών ο κ. Πατούλης τόνισε ότι ‘η δημιουργία του Διαδημοτικού Δικτύου δημιουργήθηκε και υπηρετεί αυτό τον σκοπό. Με τη λειτουργία του επιχειρεί να καλύψει με ουσιαστικό  και αποδοτικό τρόπο τα κενά που παρατηρούνται στην εφαρμογή των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης συμπλήρωσε,
‘ιδρύθηκε με στόχο να συνενώσει τους Δήμους στον τομέα της πρόληψης και της διατήρησης της υγείας και να δημιουργήσει ένα ενιαίο πλαίσιο λειτουργίας στην παροχή υπηρεσιών από τους Δήμους.’
Μέσα από το Διαδημοτικό Δίκτυο κατέληξε ο κ. Δήμαρχος  ‘προωθούνται Διαδημοτικές συνεργασίες, οι οποίες όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη μπορούν να λειτουργήσουν υπέρ των Δήμων και να τους καταστήσουν πιο αποτελεσματικούς στις διεκδικήσεις τους και πιο χρήσιμους στις τοπικές κοινωνίες.’   


Ήδη περισσότεροι από 150 Δήμοι συμμετέχουν ενεργά στο Δίκτυο και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς.Κατεβάστε ολόκληρη την ομιλία του Δημάρχου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο