Ομιλία Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο Συνέδριο της ΠΟΠ –ΟΤΑ

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης:  Πάγιο αίτημά μας να μπει τέλος στο καθεστώς ομηρίας των συμβασιούχων στην καθαριότητα – Αιρετοί και εργαζόμενοι στους δήμους θα πορευτούμε μαζί στην προσπάθεια αναδόμησης της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης

 

Στην αναγκαιότητα συνεργασίας αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων προκειμένου να επιλυθούν σημαντικά εργασιακά προβλήματα και να επέλθει ο μετασχηματισμός του Κράτους σε επίπεδο δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατά τη διάρκεια της ομιλία του στο 25ο τακτικό Συνέδριο που οργανώνει σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ -ΟΤΑ).

Ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «πρέπει να μπει ένα τέλος στο καθεστώς ομηρίας των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα και να αποκτήσουν επιτέλους οι Δήμοι μόνιμο προσωπικό».

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως αιρετοί και εργαζόμενοι είναι μαζί, στην προσπάθεια που πρέπει να γίνει για την αναδόμηση της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης.

«Μας αφορά όλους να αντιμετωπίσουμε τις ανεπάρκειες που χαρακτηρίζουν την τρέχουσα κατάσταση της δημόσιας λειτουργίας, για την οποία οι μόνοι που δεν ευθύνονται, ή ευθύνονται ελάχιστα, είναι οι εργαζόμενοι».

Ο Γ. Πατούλης πρόσθεσε στη συνέχεια ότι η μεταρρύθμιση και η αναδόμηση στη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, καθώς θα πρέπει να υπάρξουν συγκρούσεις με συνήθειες, κατεστημένα συμφέροντα και προνόμια.

«Αυτή η μεταρρύθμιση είναι απαραίτητη για να κερδίσει η αυτοδιοίκηση σε αποδοχή από τους πολίτες. Για να κερδίσει σε αποτελεσματικότητα, για να απελευθερώσει τη δημιουργικότητα και την πρωτοβουλία του προσωπικού της».

Ο Γ. Πατούλης έκανε συγκεκριμένες αναφορές και στην ολοκληρωμένη πρόταση, που έχει καταθέσει η ΚΕΔΕ προκειμένου να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις και τομές που θα «δημιουργήσουν ένα ισχυρό επιτελικό κράτος με ενισχυμένο το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή».

Ειδικότερα για τη «βελτιστοποίηση των ανθρώπινων πόρων» στην πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση προτείνεται νέο σύστημα προγραμματισμού των ανθρώπινων πόρων, ειδικό πρόγραμμα κινητικότητας, σύγχρονο σύστημα αξιολόγησης, κατάρτιση σύγχρονων Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας, πρόγραμμα κατάρτισης του προσωπικού, αξιοκρατικό σύστημα επιλογής  προϊσταμένων, συγκεκριμένο σύστημα κινητικότητας και θέσπιση ειδικών οικονομικών κινήτρων στους μετατασσόμενους.

Στο συνέδριο εκτός από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, ομιλία πραγματοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, ενώ ο απολογισμός δράσης της Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο της ΠΟΠ ΟΤΑ Μ. Δαρδαμάνη. 

 

Σχετικά αρχείαΟμιλία Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο Συνέδριο της ΠΟΠ –ΟΤΑ_1


Ομιλία Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο Συνέδριο της ΠΟΠ –ΟΤΑ_2


Ομιλία Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο Συνέδριο της ΠΟΠ –ΟΤΑ_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο