Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη στη Βράβευση του μαρουσιώτη παράγοντα του Αθλητισμού κ. Κώστα Τριβέλλα

Print Friendly, PDF & Email

Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,

Αγαπητοί συμπολίτες

Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Αμαρουσίου και το Δημοτικό μας Συμβούλιο τιμά σήμερα μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες  της πόλης μας στο χώρο του Αθλητισμού.

Ο Κώστας Τριβέλλας είναι ο άνθρωπος αυτός που με την παρουσία του ως αθλητικός παράγοντας έγραψε τη δική του μεγάλη ιστορία τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Στους παλιούς Μαρουσιώτες είναι γνωστό πως είναι ο άνθρωπος που συνέβαλε καθοριστικά στο να κατασκευαστεί στο Μαρούσι το κλειστό Γυμναστήριο Σπύρος Λούης.

Και να γίνει η πόλη μας μια από τις πρώτες στη χώρα που διέθεταν ανάλογο γήπεδο.

Και χάρη στο γήπεδο αυτό, το Μαρούσι απέκτησε τις ισχυρές βάσεις για να αποτελέσει ο Γυμναστικός Σύλλογος Αμαρουσίου μια από τις κορυφαίες ομάδες στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ.
Όμως ο Κώστας Τριβέλλας είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου.
Υπήρξε ο μακροβιότερος Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθήνας, αλλά και Πρόεδρος από το 1990 έως και το Νοέμβριο του 1997, της μεγαλύτερης ελληνικής αθλητικής ομοσπονδίας, της ΕΠΟ.

Και ήταν πετυχημένος Πρόεδρος, αφού επί προεδρίας του η Εθνική μας Ομάδα προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικούς Μουντιάλ, το καλοκαίρι του 1994 στις ΗΠΑ.

Αυτόν το σημαντικό μαρουσιώτη και κορυφαίο αθλητικό παράγοντα τιμούμε σήμερα στην αίθουσα αυτή.

Θα είμαστε βέβαια περισσότερο ικανοποιημένοι αν αντί να βρισκόμαστε στην αίθουσα αυτή, να βρισκόμασταν στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Αμαρουσίου και να διοργανώναμε εκεί την τελετή αυτή.

Δυστυχώς όμως το Μαρούσι, αν και είναι η πόλη που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν έχει σήμερα το δικό του γήπεδο ποδοσφαίρου.

Και δεν το έχουμε γιατί αφενός η Πολιτεία δεν εκπλήρωσε την υποχρέωση που ανέλαβε απέναντι στο Δήμο Αμαρουσίου να φτιάξει και πάλι το γήπεδο ποδοσφαίρου που υπήρχε στον ʼγιο Θωμά και γκρεμίσαμε για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Και αφετέρου γιατί η Διοίκηση του Δήμου δεν διεκδίκησε δυναμικά τα υπεσχημένα.

Αυτήν την ασυνέπεια της Πολιτείας και την αδράνεια της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου πληρώνει σήμερα ο τοπικός αθλητισμός, τα σωματεία και οι αθλητές της πόλης μας, οι νέοι μας.

Με αφορμή όμως τη σημερινή βράβευση ενός μεγάλου αθλητικού παράγοντα του ποδοσφαίρου μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι πολύ σύντομα  το Μαρούσι θα έχει και πάλι το δικό του γήπεδο ποδοσφαίρου, αφού διασφαλίσαμε από την Πολιτεία το ποσό του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ για το σκοπό αυτό.

Και ελπίζω όταν θα το εγκαινιάσουμε, να είμαστε εκεί όλοι όσοι βρισκόμαστε σήμερα στην αίθουσα αυτή, μαζί και ο Κώστας Τριβέλλας.

Σας ευχαριστώ.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο