Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της εθελοντικής δράσης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αμαρουσίου για την προστασία των παιδιών από την ηλιακή ακτινοβολία.

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε ό, τι αφορά στα παιδιά μας και με τη συμβολή της επιστημονικής κοινότητας, αξιοποιούμε στο μέγιστο βαθμό θέματα που άπτονται της προαγωγής της υγείας τους»

Η καινοτόμα δράση υλοποιείται, πιλοτικά στον Δήμο Αμαρουσίου, από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και του ΚΕΠ Υγείας. Πρόκειται για μια εθελοντική δράση, η οποία απευθύνεται σε γονείς και σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση απένταντι στους κινδύνους από την ηλιακή ακτινοβολία και στην ενημέρωση γύρω από τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας, εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Τα παιδιά υποδέχθηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό τους συνεργάτες από το Πανεπιστήμιο Πελλοπονήσου και παρακολούθησαν το video, ενώ παράλληλα, με βιωματικό τρόπο συμμετείχαν στη διαδικασία κατανόησης της σημασίας λήψης μέτρων προστασίας από την αντηλιακή προστασία. Επίσης έλαβαν ενημερωτικό έντυπο το όποιο απευθύνεται στους γονείς τους για την ενημέρωσή τους σε ό, τι αφορά τα αντηλιακά μέτρα προστασίας. Η δράση θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο όπου και θα εκτιμηθεί η στάση των γονέων μετά την πρώτη αυτή ενημέρωση.

 Η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, απαρτίζεται από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Υγείας κ. Κυριάκο Σουλιώτη και την Δρ. Αγωγής Υγείας κα. Μαρία Σαρίδη.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ σημείωσε ότι: «Συγχαίρουμε τέτοιου είδους δράσεις καθώς κινούνται με γνώμονα την προαγωγή της υγείας. Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου είναι καλό να λαμβάνουμε όλοι τα απαραίτητα μέτρα αντηλιακής προστασίας. Ιδιαίτερα, σε ό,τι αφορά στα παιδιά μας οφείλουμε να είμαστε ενήμεροι για τη σωστή αντηλιακή προστασία τους με επιστημονική καθοδήγηση».

Παρούσα στη διαδικασία της προβολής του οπτικοακουστικού υλικού στους Παιδικούς Σταθμούς ήταν η κα. Ελένη Λέκκα, Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ.

 

Σχετικά αρχείαΟλοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της εθελοντικής δράσης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αμαρουσίου για την προστασία των παιδιών από την ηλιακή ακτινοβολία. (1)


Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της εθελοντικής δράσης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αμαρουσίου για την προστασία των παιδιών από την ηλιακή ακτινοβολία. (2)


Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της εθελοντικής δράσης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αμαρουσίου για την προστασία των παιδιών από την ηλιακή ακτινοβολία. (3)

Μετάβαση στο περιεχόμενο