Ολοκληρώθηκε ο αντιφυματικός εμβολιασμός στα σχολεία του Αμαρουσίου από το Δημοτικό Πολυιατρείο

Print Friendly, PDF & Email


Ο κ.Πατούλης μιλά στους μαθητές του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, έχοντας δίπλα του τον Διευθυντή του σχολείου, Δημοτικό Σύμβουλο κ.Π.Σαγρή.
|download file .jpg 90Kb|


Οι μικροί μαθητές ανταποκρίθηκαν με θάρρος στον εμβολιασμό του Πολυϊατρείου.
|download file .jpg 85Kb|


Γ.Πατούλης: «H πρόληψη της υγείας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στα παιδιά, είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας.»

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρόγραμμα Δερμοαντίδρασης Μantoux και Αντιφυματικού Εμβολιασμού, που εφάρμοσε για 2η χρονιά το Δημοτικό Πολυιατρείο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας Ανατολικού Τομέα της Νομαρχίας Αθηνών, στην Α’ και Στ’ τάξη στα 15 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και στο 1ο & 2ο  Ειδικό Σχολείο (Σικιαρίδειο).

Συγκεκριμένα, σε δερμοαντίδραση Mantοux υπεβλήθησαν 415 παιδιά, ενώ σε εμβόλιο BCG 293 παιδιά, πάντα κατόπιν γραπτής συγκατάθεσης των γονέων.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γ.Πατούλης ο οποίος επισκέφθηκε το 18ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου για να επιβλέψει από κοντά την διεξαγωγή του προγράμματος, δήλωσε: «Ως Διοίκηση του Δήμου, είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας να παρέχουμε τις υπηρεσίες πρόληψης της υγείας που είναι απαραίτητες σε όλους τους πολίτες. Είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι όμως σε ό,τι έχει να κάνει με τα παιδιά μας. Για 3η συνεχόμενη χρονιά, εφαρμόζουμε το πρόγραμμα Αντιφυματικού εμβολιασμού και Δερμοαντίδρασης Mantoux σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας, έχοντας ως στόχο και ως πολιτική μας, τη διαρκή ενημέρωση και την πρόληψη της υγείας, ώστε να μπορούμε όλοι να έχουμε μια καλύτερη ζωή

Στη διεξαγωγή του προγράμματος εμβολιασμού συμμετείχαν οι εθελοντές του Δημοτικού Πολυϊατρείου, ιατρός Πνευμονολόγος κ.Β.Τσούτσος, η Παιδίατρος κ.Ελ.Μελιάδου  και οι επισκέπτριες Υγείας της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού χωριού κ.κ.Ε.Παπαγιάννη και Α.Βλάσση, τους οποίους ο κ.Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά τους.


Μετάβαση στο περιεχόμενο