Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 4η Ημερίδα ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Μαγνησίας με θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά»

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Η εκπαιδευτική κοινότητα μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στη διαφύλαξη της υγείας των παιδιών μας»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εκστρατείας «Mύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά»  οργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά υπό την Aιγίδα της ΚΕΔΕ και την συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας,  της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών,  Ημερίδα  ευαισθητοποίησης των Εκπαιδευτικών Προσχολικής Αγωγής της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Μαγνησίας.

Η ημερίδα απευθυνόταν στους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων, στους παιδαγωγούς των Παιδικών Σταθμών των Δήμων καθώς και στους νηπιαγωγούς  της   Εκπαιδευτικής Περιφέρειας  των Δήμων Ρήγα Φεραίου, Σκιάθου, Αλοννήσου, Σκοπέλου, Αλμυρού, Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς-Μουρεσίου  και πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόλου. Σκοπός της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα χρήσης αντιβιοτικών.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Ασκών χρέη Δημάρχου Βόλου κ. Θάνος Θεοδώρου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου,  η Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Γ.Γ. της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας κα. Κυριακή Κανελλακοπούλου, και η κα. Ελένη Γιαμαρέλλου, Καθηγήτρια Παθολογίας, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Λοιμωξιολόγος, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας.

Ο Αιρετός Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος δήλωσε σχετικά: Η επιτυχία της εκδήλωσης αυτής που αφορά ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, όπως η ορθή χρήση των αντιβιοτικών, ιδιαίτερα μάλιστα από νέους ανθρώπους, δίνει και το μέτρο του ενδιαφέροντος μας για τα προβλήματα και στο ευρύτερο κοινωνικό επίπεδο. Σε συνεργασία με τους ειδικούς και με φορείς που αναπτύσσουν ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες και δραστηριότητες στο πεδίο αυτό, και ειδικά με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων με το οποίο διατηρούμε πολυετή συνεργασία, συνεχίζουμε την προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συμπολιτών σε θέματα που αφορούν άμεσα και την υγεία του.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ, κ. Γ. Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου τόνισε τη σημασία της ορθής χρήσης των αντιβιοτικών και των εμβολίων, ιδιαίτερα στην ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα των παιδιών, και σημείωσε: «Η ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των γονέων για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών είναι ζωτικής σημασίας, καθώς η άσκοπη κατανάλωσή τους μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα αναπτύσσοντας αντοχή των μικροβίων στα αντιβιοτικά. Η θετική ανταπόκριση των εκπαιδευτικών είναι ενθαρρυντική και ελπιδοφόρα για την επίτευξη του σκοπού».

Η κα. Γιαμαρέλλου, Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας μίλησε για τα αντιβιοτικά και τον Έλληνα πολίτη και τόνισε την ευθύνη όλων μας για τη διάσωσή όλων των πολιτών. H κα. Γιαμαρέλλου εξήγησε τη σημασία των αντιβιοτικών για την υγεία μας, τόνισε δε ότι η άσκοπη κατανάλωσή τους, όπως για παράδειγμα σε περιπτώσεις κοινών κρυολογημάτων, τα καθιστά λιγότερο αποτελεσματικά καθώς μειώνεται η δραστικότητά τους. Επιπρόσθετα, η κα. Γιαμαρέλλου παρουσίασε στους εκπαιδευτικούς έναν οδηγό εργασίας για τα παιδιά που έχει τίτλο «Το Παιδαγωγικό υλικό της Ευρώπης: e-bug», με τη συμβολή της κας. Κανελλακοπούλου.  Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να επιμορφωθούν με βιωματικό τρόπο, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν την πληροφορία στους μαθητές τους με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας στη χρήση των αντιβιοτικών . Τέλος, η κα. Γιαμαρέλλου  παρουσίασε στους εκπαιδευτικούς το παιδικό παραμύθι που δημιουργήθηκε αποκλειστικά στο πλαίσιο της εκστρατείας «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια από τη συγγραφέα κ. Ι. Μπουλντούμη. Επίσης, η κα. Γιαμαρέλλου μετέφερε χαιρετισμό εκ μέρους της κας. Νταίζη Παπαθανασοπούλου της Συντονίστριας Προγράμματος Υγιείς Πόλεις  στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ και Προέδρου Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα.

 

Ο Υπεύθυνος Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ. Αντώνης Αντωνίου αρχικά μετέφερε το χαιρετισμό του κ. Γιώργου Πολύζου Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Στη συνέχεια μίλησε για την εφαρμογή και υλοποίηση Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στη σχολική κοινότητα η οποία είναι καθοριστικής σημασίας και  καινοτόμα τόσο στα εκπαιδευτικά χρόνια όσο και στην εν γένει κοινωνική ζωή.

Ακολούθησε συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς την οποία συντόνισε ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, οποίος μετέφερε και χαιρετισμό εκ μέρους του κ. Μπουκώρου Χρήστου Βουλευτή Μαγνησίας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Νασίκας, η κα. Μορφογιάννη Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και πλήθος εκπαιδευτικών.

 

 

 

 

Σχετικά αρχείαΟλοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 4η Ημερίδα ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Μαγνησίας με θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά»_1


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 4η Ημερίδα ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Μαγνησίας με θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά»_2


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 4η Ημερίδα ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Μαγνησίας με θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά»_3


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 4η Ημερίδα ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Μαγνησίας με θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά»_4


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 4η Ημερίδα ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Μαγνησίας με θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά»_5


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 4η Ημερίδα ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Μαγνησίας με θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά»_6

Μετάβαση στο περιεχόμενο