Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πρόγραμμα Προληπτικής Στοματικής Υγιεινής του Δήμου Αμαρουσίου στα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία της πόλης

Print Friendly, PDF & Email


Κατά τον προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο, εξετάστηκαν 2.275 παιδιά σε 18 δημοτικά και 16 νηπιαγωγεία του Αμαρουσίου.
|download file .jpg 97 KB| 


 


Με την εξέταση των μαθητών του 2ου Νηπιαγωγείου – 6ου Δημοτικού ολοκληρώθηκε σήμερα 23 Μαρτίου 2010, το Πρόγραμμα Προληπτικής Στοματικής Υγιεινής στα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία του Αμαρουσίου που οργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου, στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων που έχουν στόχο την προάσπιση και την προαγωγή της δημόσιας υγείας καθώς και την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω σε ζητήματα πρόληψης.


Το Πρόγραμμα της Προληπτικής Στοματικής Υγιεινής ξεκίνησε στις 23 Φεβρουαρίου και σε όλο αυτό το διάστημα εξετάστηκαν 2.275 παιδιά σε 18 δημοτικά και 16 νηπιαγωγεία της πόλης.


Η εξέταση περιελάμβανε προληπτικό στοματικό έλεγχο των μαθητών από τους εθελοντές γιατρούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και ενημέρωση των γονέων σχετικά με τη στοματική υγιεινή των παιδιών τους.


Για τις ανάγκες του προγράμματος, ο σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε παραχωρήσει μία κινητή, πλήρως εξοπλισμένη οδοντιατρική μονάδα.


Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Το πρόγραμμα για την προληπτική στοματική υγιεινή των μαθητών στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και καθολική συμμετοχή των παιδιών.


Η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας όλων των πολιτών, ειδικά των παιδιών και των νέων, αποτελούν προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής.


Θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε δράσεις και πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών πάνω σε θέματα υγείας.


 Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές γιατρούς που με τη συμμετοχή τους συνέβαλαν στην υλοποίηση και την επιτυχία του προγράμματος.


 Ταυτόχρονα, ενίσχυσαν τις προσπάθειες  που καταβάλει ο Δήμος Αμαρουσίου για την προώθηση του εθελοντικού κινήματος και τη δημιουργία μιας μεγάλης οικογένειας εθελοντών στην πόλη μας».


Υπεύθυνος φορέας για την υλοποίηση του προγράμματος ήταν η Κοινωφελής Επιχείρηση Αλληλεγγύης και Πρόληψης και την εποπτεία υλοποίησης του προγράμματος είχε ο Πρόεδρος  κ. Ιωάννης Πουλόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του προγράμματος.


Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται και το Πρόγραμμα Ενημέρωσης για την Ηλιοπροστασία και την Πρόληψη του Καρκίνου του Δέρματος που υλοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου στα γυμνάσια και τα λύκεια του Αμαρουσίου, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 16 Απριλίου.
 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο