Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Μαρούσι το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου το χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα χρήσιμο για την αξιοποίηση προτάσεων, ιδεών και καλών πρακτικών από όλες τις συμμετέχουσες σε θέσεις ευθύνης και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα μέλη του νέου Δ.Σ. του Δικτύου.
|download file .jpg 93Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης και η Πρόεδρος του Δικτύου «Η ΑΘΗΝΑ» Αικατερίνη Δασκαλάκη με Εκλεγμένες Γυναίκες απ’ όλη την Ελλάδα, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
|download file .jpg 126Kb|


Αναμνηστική φωτογραφία από την επίσκεψη στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με εκλεγμένες γυναίκες που συμμετείχαν στο 15o Πανελλήνιο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού.
|download file .jpg 197Kb| 


 


Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 15ου Πανελληνίου Συνεδρίου Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β΄Βαθμού, το οποίο φιλοξενήθηκε στο Μαρούσι και διοργανώθηκε από το Δήμο Αμαρουσίου και το Δίκτυο Εκλεγμένων Γυναικών «Η ΑΘΗΝΑ».


Το Συνέδριο με τίτλο « Γυναίκες – Όραμα και Δημιουργία για Ανθρώπινες Πόλεις»,  είχε διάρκεια δύο ημέρες και στο διάστημα αυτό καταξιωμένες προσωπικότητες από τον πολιτικό και τον επιστημονικό χώρο ανέπτυξαν διεξοδικά ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Ανάμεσα σε αυτά ιδιαίτερη σημασία είχε το ζήτημα των επερχόμενων αλλαγών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με την εφαρμογή του σχεδίου διοικητικής μεταρρύθμισης «Καλλικράτης», αλλά και ζητήματα που αφορούν την κοινωνική πολιτική , την πρόληψη της υγείας , την εφαρμογή πολιτικών και συστημάτων  ποιοτικής και καινοτόμου διοίκησης, κλπ.            
 
Οι τέσσερεις θεματικοί κύκλοι που αναλύθηκαν από τους ομιλητές ήταν:
 -«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως παράθυρο στον πολιτισμό και τον Αθλητισμό»
– « Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο προσκήνιο των εξελίξεων: Πρόγραμμα Καλλικράτης» και θεσμικά – Φορολογικά – ασφαλιστικά θέματα των ΟΤΑ.          
– Σύγχρονη Τοπική Διοίκηση  με καινοτομίες και ποιότητα: Πρότυπες Διοικητικές Υπηρεσίες και Διαχειριστική επάρκεια»
– Κοινωνικός Δήμος, Ανθρώπινος Δήμος: Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας»


Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων βραβεύτηκαν προσωπικότητες που με τη δράση τους προσέφεραν στην ενδυνάμωση του ρόλου των γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το κοινωνικό σύνολο.
Βραβεία απονεμήθηκαν στην Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, πρύτανη Πανεπιστημίου Σορβόνης και Καγκελάριο των Πανεπιστημίων των Παρισίων, στο Δημήτρη Αβραμόπουλο πρώην Δήμαρχο Αθηναίων και πρώην Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στην Ελένη Γιαμούρογλου, πρώην Πρόεδρο Κοινότητας Εξοχής Νευροκοπίου – Δράμας ( άνω των 40 ετών ενεργή δράση στην Τ.Α.)


Με τη λήξη των εργασιών του Συνεδρίου ανακοινώθηκε το νέο Δ.Σ. του Δικτύου Εκλεγμένων Γυναικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού «Η ΑΘΗΝΑ» στο οποίο Πρόεδρος παραμένει η κα Αικατερίνη Δασκαλάκη.
Πρώτη σε σταυρούς προτίμησης σε όλη την Ελλάδα ήλθε η Δημοτική Σύμβουλος Αμαρουσίου  κα Ελένη Λέκκα, η οποία ανέλαβε καθήκοντα Γραμματέα του Δ.Σ. του Δικτύου.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης κλείνοντας τις εργασίες του Συνεδρίου χαρακτήρισε το Πανελλήνιο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών ως ιδιαίτερα χρήσιμο για την αξιοποίηση προτάσεων, ιδεών και καλών πρακτικών από όλες τις συμμετέχουσες στις διοικητικές ευθύνες που τους έχουν ανατεθεί και παράλληλα
συνεχάρη το νέο Δ.Σ. του Δικτύου ευχόμενος καλή επιτυχία και αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της θητείας τους στα μέλη του.           


Στο πλαίσιο της φιλοξενίας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου και στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

 


 
   
 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο