Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο ετήσιος οδοντιατρικός έλεγχος στους μαθητές των Δημοσίων Δημοτικών Σχολείων & Νηπιαγωγείων από το Δημοτικό Πολυϊατρείο Αμαρουσίου με τη συμμετοχή εθελοντών

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 89 Kb|


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από το Δημοτικό Πολυϊατρείο Αμαρουσίου ο οδοντιατρικός έλεγχος  σε 2030 μαθητές των Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της πόλης. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τη συμμετοχή εθελοντών Οδοντιάτρων του Δημοτικού Πολυϊατρείου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Αμαρουσίου.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι Οδοντίατροι Αναγνωστόπουλος Ηλίας, Βλάχου Μαρία, Γαλανοπούλου Λίνα, Δημητριάδου Αλεξάνδρα, Δούμα Αικατερίνη, Θεοχάρης Αθανάσιος, Κωστοπούλου Δάφνη, Λουκόπουλος Νικόλαος, Μπάγια Μπραϊνίνγκερ Πανάγιω, Παπαγαπίου Ελπίδα, Παλιμετάκη Χριστίνα , Παπαθανασίου Ανθή, Πολύζου Μαρία.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του οδοντιατρικού ελέγχου στους μαθητές υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή των εθελοντών γιατρών του Δημοτικού Πολυϊατρείου, στα προγράμματα πρόληψης του Δήμου, τους οποίους ευχαρίστησε για την πολύτιμη προσφορά τους, τονίζοντας παράλληλα τη σπουδαιότητα της πρόληψης στην υγεία των πολιτών και κυρίως των παιδιών μας.

«Μέσα από στοχευμένα προγράμματα ιατρικής πρόληψης, όπως είναι ο ετήσιος προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος θωρακίζουμε την υγεία των παιδιών μας. Στην προσπάθεια μας για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα υψηλής ποιότητας η συμμετοχή των εθελοντών μας είναι σημαντική. Επενδύουμε στην εθελοντική προσφορά των συμπολιτών μας, σε δράσεις και ενέργειες που προάγουν την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή».

Ο υπεύθυνος οργάνωσης και λειτουργίας του Δημοτικού Πολυϊατρείου, Αντώνης Παρτσινέβελος, ο οποίος είχε την ευθύνη της διοργάνωσης και την εποπτεία του προγράμματος δήλωσε:
«Η συμβολή του προγράμματος στον τομέα της πρόληψης αποδεικνύεται σημαντική, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των οδοντιάτρων που συμμετείχαν στον έλεγχο. Πιο συγκεκριμένα, η κατάσταση της στοματικής υγείας των παιδιών εμφανίζεται αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η ευαισθητοποίηση των γονέων έχει οδηγήσει στην έγκαιρη επίσκεψη στον οδοντίατρο, με αποτέλεσμα πολλά περιστατικά με οδοντικά ή ορθοδοντικά προβλήματα να βρίσκονται ήδη υπό παρακολούθηση και θεραπεία».

Μετάβαση στο περιεχόμενο