Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος «Κυκλοφορώ Ασφαλώς».

Print Friendly, PDF & Email
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε όλα τα σχολεία της πόλης, από τη νέα χρονιά
 

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος «Ασφαλώς Κυκλοφορώ» που υλοποίησε ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας και Πρόληψης Ατυχημάτων ( Κ.Ε.Π.Α.) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Απόδειξη, ο ενθουσιασμός των μαθητών  του 6ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα .


Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι στον προαύλιο χώρο των σχολείων τα παιδιά  μπόρεσαν να αφομοιώσουν καλύτερα τους κανόνες οδικής ασφάλειας, όπως τα ίδια δήλωσαν, ώστε να κυκλοφορούν με μεγαλύτερη ασφάλεια στις μετακινήσεις τους.

|download _.jpg file 443 KB|

Στο 7ο Δημοτικό Σχολείο βρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Καρλαύτης, ο οποίος παρακολούθησε την εξέλιξη του προγράμματος, συνομίλησε  με τα παιδιά και επισήμανε πως « το πρόγραμμα υλοποιείται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, ο οποίος έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν τα παιδιά.»


Με αφορμή το πρόγραμμα αυτό, ο Δήμαρχος της πόλης Γ. Πατούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η νέα Δημοτική Αρχή υποστηρίζει και ενθαρρύνει κάθε  πρωτοβουλία που έχει στόχο να ενημερώσει και να συμπληρώσει την εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών. Ιδιαίτερα αν σε αυτή περιλαμβάνονται προγράμματα, που στόχο έχουν να δημιουργήσουν μια νέα γενιά πολιτών που θα κυκλοφορεί μελλοντικά σεβόμενη τους κανόνες οδικής ασφάλειας. Επενδύουμε στη νέα γενιά της πατρίδας μας, γιατί από αυτήν εξαρτάται το αν θα πάψει η χώρα μας να είναι πρωταθλήτρια στα τροχαία ατυχήματα».
Μετά την μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση που είχε το πρόγραμμα, τις επόμενες ημέρες θα υλοποιηθεί  σε δύο ακόμη σχολεία, ενώ ο Δήμος Αμαρουσίου προγραμματίζει από τη νέα σχολική χρονιά να υλοποιηθεί σε όλα τα σχολεία της πόλης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο