Ολοκληρώθηκε και φέτος ο προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος από το Δημοτικό Πολυιατρείο στα δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία του Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΗ οδοντίατρος Κ. Αδάμ, με την υπεύθυνη προγραμμάτων πρόληψης του Πολυιατρείου Κ. Σεβαστή, κατά την εξέταση μαθητών του 16ου Δημοτικού Σχολείου.Ο πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Ν. Κάββαλος, με την οδοντίατρο Δ. Κωστοπούλου, την υπεύθυνη προγραμμάτων πρόληψης του Πολυιατρείου Κ. Σεβαστή, και τα παιδιά του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου.


Ο πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Ν. Κάββαλος, με την οδοντίατρο Δ. Κωστοπούλου, και την υπεύθυνη προγραμμάτων πρόληψης του Πολυιατρείου Κ. Σεβαστή, την ώρα της εξέτασης.


 H οδοντίατρος Σ. Θεοδώρου, με την υπεύθυνη προγραμμάτων πρόληψης του Πολυιατρείου Κ. Σεβαστή, κατά την οδοντιατρική εξέταση μικρής μαθήτριας.


Οι οδοντίατροι Δ. Διακουμοπούλου, και Α. Καραντζά, με την υπεύθυνη προγραμμάτων πρόληψης του Πολυιατρείου Κ. Σεβαστή, που συμμετείχαν στον οδοντιατρικό έλεγχο στο ειδικό σχολείο του Σικιαριδείου.


Οι εθελόντριες από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την υπεύθυνη προγραμμάτων πρόληψης του Πολυιατρείου Κ. Σεβαστή, μαζί με τα παιδιά που εξετάστηκαν από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου.

Η οδοντίατρος Κ. Δούμα, με την υπεύθυνη προγραμμάτων πρόληψης του Πολυιατρείου Κ. Σεβαστή, και τα παιδιά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου.


Η οδοντίατρος Δ. Κωστοπούλου, με την υπεύθυνη προγραμμάτων πρόληψης του Πολυιατρείου Κ. Σεβαστή, κατά την εξέταση μαθητή στο 9ο Δημοτικό Σχολείο.


Η οδοντίατρος Μ. Βλάχου, με την υπεύθυνη προγραμμάτων πρόληψης του Πολυιατρείου Κ. Σεβαστή, στη διάρκεια εξέτασης μαθητή.Η οδοντίατρος Α. Κουμαντάνου, με την υπεύθυνη προγραμμάτων πρόληψης του Πολυιατρείου Κ. Σεβαστή, και τα παιδιά από το 6ο Δημοτικό Σχολείο.


Η οδοντίατρος Χρ, Παλιμετάκη, με την υπεύθυνη προγραμμάτων πρόληψης του Πολυιατρείου Κ. Σεβαστή, εξετάζοντας μαθήτρια.


 


Με τη διενέργεια περισσότερων από 2.300 οδοντιατρικών ελέγχων σε παιδιά των δημόσιων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί σε ετήσια βάση το Δημοτικό Πολυιατρείο του Δήμου Αμαρουσίου κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, και υπό το συντονισμό του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α).


Συγκεκριμένα, από 27 Ιανουαρίου έως 20 Φεβρουαρίου 2014, οι εθελοντές οδοντίατροι του Δημοτικού Πολυιατρείου, τηρώντας τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και με τη συγκατάθεση των γονέων, εξέτασαν συνολικά 2.368 παιδάκια στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία ελέγχοντας τυχόν οδοντικά ή ορθοδοντικά προβλήματα.


Τους ελέγχους πραγματοποίησαν οι εθελοντές οδοντίατροι και ορθοδοντικοί του Δημοτικού Πολυιατρείου Κατερίνα Αδάμ, Μαρία Βλάχου, Κατερίνα Δούμα, Δήμητρα Διακουμοπούλου, Σοφία Θεοδώρου, Αναστασία Καραντζά, Αλεξάνδρα Κουμαντάνου, Δάφνη Κωστοπούλου, και Χριστίνα Παλιμετάκη, με τη συνεργασία της υπεύθυνης των προγραμμάτων πρόληψης του Δημοτικού Πολυιατρείου Καίτη Σεβαστή, και του φιλανθρωπικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Το συντονισμό της δράσης είχε ο πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Νίκος Κάββαλος.


Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του παιδικού οδοντιατρικού ελέγχου στα δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ευχαρίστησε τους εθελοντές οδοντιάτρους και ορθοδοντικούς του Πολυιατρείου για την πολύτιμη προσφορά τους και σημείωσε: «Χάρη στη συμβολή γιατρών, προσωπικού του Πολυιατρείου μας αλλά και του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που στηρίζει το πρόγραμμα με την κινητή μονάδα και με τους εθελοντές του, πραγματοποιήσαμε και φέτος τον ετήσιο προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο με στόχο να περιφρουρήσουμε την υγεία των παιδιών μας. Με αυτόν τον τρόπο, όπως πιστοποιεί και η επιστημονική εμπειρία, μπορούμε να προλάβουμε προβλήματα οδοντικής φύσης αλλά και να παρέμβουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά σε όσες περιπτώσεις απαιτούν εξειδικευμένη διαχείριση. Είναι ενθαρρυντικό που στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε τη συνεργασία των γονέων αποδεικνύοντας στην πράξη ότι εμπιστεύονται την Υγεία των παιδιών τους στα προγράμματα πρόληψης του Δήμου».


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο