Ολοκληρώθηκε η μεγάλη εκστρατεία του Δήμου Αμαρουσίου για την πρόληψη της οστεοπόρωσης

Print Friendly, PDF & Email

Ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσιάστηκαν σε ημερίδα με θέμα «Οστεοπόρωση η σιωπηλή επιδημία»

download _.jpg file  93 KB


Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκστρατεία για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο του μήνα οστεοπόρωσης.

Δεκάδες  πολίτες της πόλης μας απευθύνθηκαν στο έμπειρο  και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του  Πολυιατρείου του Δήμου το οποίο επί ένα μήνα διενεργούσε δωρεάν μέτρηση οστικής μάζας  με υπερηχογράφημα πτέρνας.

Παράλληλα έλαβαν χώρα καμπάνιες ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την πρόληψη και την σωστή αντιμετώπιση της πάθησης  οι οποίες ολοκληρώθηκαν με την διοργάνωση ημερίδας στο Δημαρχείο με θέμα «Οστεοπόρωση: η σιωπηλή επιδημία» .
Στο πλαίσιο της ομιλίας του  στην ημερίδα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος  Πατούλης  αναφέρθηκε στην σημασία της πρόληψης μέσα από τις Υπηρεσίες Υγείας του Δήμου ο οποίος πρωτοστατεί στην προσπάθεια για την προάσπιση της Δημόσιας υγείας . «Η πρόληψη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της θεραπείας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και συμπλήρωσε:


«Η οστεοπόρωση είναι η σιωπηλή επιδημία της εποχής μας. Πρόκειται για μια ύπουλη πάθηση η οποία υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής του ασθενή  και παράλληλα επιβαρύνει το κόστος υγείας. H Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωση της πάθησης αφενός με την διενέργεια προγραμμάτων ελέγχου του πληθυσμού από τα Δημοτικά ιατρεία και αφετέρου με την ενημέρωση των ομάδων υψηλού κινδύνου .Για το λόγο αυτό ο Δήμος Αμαρουσίου αντιλαμβανόμενος την μεγάλη σημασία του θέματος πρωτοστάτησε διοργανώνοντας τον μήνα οστεοπόρωσης».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών και Υπεύθυνος του Πολυιατρείου Αντώνης Παρτσινέβελος ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των  μετρήσεων οστικής μάζας στο πολυιατρείο του Δήμου  που ξεκίνησε  στις 10 Οκτωβρίου.

Όπως ανέφερε, μέχρι σήμερα έχει γίνει μέτρηση σε 627 άτομα και καθώς υπάρχει αυξημένη προσέλευση το πρόγραμμα πρόκειται να παραταθεί μέχρι τις  14 Δεκεμβρίου  προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται.

Όλα τα νεότερα δεδομένα σχετικά με την πρόληψη και την θεραπεία της ύπουλης αυτής πάθησης ανέλυσαν ο αναπληρωτής καθηγητής γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών  Γιώργος Χριστοδουλάκος και ο ενδοκρινολόγος Νικόλαος Τσακαλάκος ,διευθυντής του Τμήματος Κλιμακτηρίου του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση Μέμη Τσεκούρα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο