Οικονομική ενίσχυση από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του Δήμου Αμαρουσίου παρέδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, σε μία ακόμα συμπολίτη μας

Print Friendly, PDF & EmailO Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, παραδίδοντας την οικονομική ενίσχυση στη συμπολίτη μας παρουσία της υπεύθυνης της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ε. Γιαννακοπούλου.


Μετά τη στήριξη πέντε νοικοκυριών της πόλης με το συνολικό ποσό των 2.000 ευρώ, οικονομική ενίσχυση 500 ευρώ από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του Δήμου Αμαρουσίου, παρέδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, σε μία ακόμα ανασφάλιστη συμπολίτη μας που αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, κατόπιν έγκρισης της Διοικούσας Επιτροπής του Ταμείου που εξετάζει και αξιολογεί τα αιτήματα των πολιτών.


Το ποσό χορηγήθηκε στη συγκεκριμένη κυρία προκειμένου να μπορέσει να καλύψει μέρος των υποχρεώσεών της προς τη ΔΕΗ. ʼμεσα μετά την καταβολή του ποσού στη ΔΕΗ έγινε η επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος και προωθήθηκε ευνοϊκός διακανονισμός για την τακτοποίηση του υπόλοιπου ποσού της οφειλής της.


Η αδύναμη οικονομικά συμπολίτης μας καταφέρνει να επιβιώνει αφενός χάρη στη μέριμνα των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου (παροχή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και ένδυσης-υπόδησης από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και φαρμακευτικής αγωγής από το Δημοτικό Πολυιατρείο) αφετέρου χάρη στη φροντίδα των κατοίκων της γειτονιάς.


Με την ευκαιρία της παράδοσης του χρηματικού ποσού, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευαισθητοποίηση από μέρους των πολιτών για προσφορά προς τον συνάνθρωπο συνεισφέροντας στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Δήμου.


«Η θετική ανταπόκριση τόσο μεμονωμένων πολιτών όσο φορέων και συλλόγων είναι ιδιαίτερα συγκινητική. Χαρακτηριστική είναι η προσφορά του αθλητικού σωματείου ΝΙΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ που επέλεξε για δεύτερη φορά να ενισχύσει το Ταμείο με τα έσοδα από αγώνες της. Τιμούμε και συγχαίρουμε την πρωτοβουλία αυτή και καλούμε και άλλους φορείς και συλλόγους να ακολουθήσουν το παράδειγμά της. Σε μια εποχή που η υλική υποστήριξη δείχνει να μην είναι αρκετή, βάσει των διαμορφούμενων καταστάσεων, και η ελάχιστη οικονομική προσφορά για την ενίσχυση των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε ανάγκη, είναι σημαντική και επιβεβλημένη. Ευχαριστούμε θερμά κάθε ανθρώπινη χειρονομία προσφοράς προς το Ταμείο Αλληλοβοήθειας».


Το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αμαρουσίου έχει συσταθεί με σκοπό την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της πόλης. Η ενίσχυση παρέχεται κατόπιν ελέγχου από την Κοινωνική Υπηρεσία των αιτημάτων των δημοτών, τηρουμένων με αξιοκρατικά κριτήρια και εχεμύθεια των προϋποθέσεων αίτησης. Κατόπιν η Υπηρεσία προχωρά σε σχετική εισήγηση προς τη Διοικούσα Επιτροπή, η οποία αφού εξετάσει και αξιολογήσει τα αιτήματα τα εγκρίνει ή τα απορρίπτει.


Ο Δήμος Αμαρουσίου καλεί όλους συμπολίτες μας να ενισχύσουν το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων καταθέτοντας τη συνεισφορά τους στο λογαριασμό του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων Δήμου Αμαρουσίου είναι: 041 03 002150 30 που τηρείται στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.


Με τον τρόπο αυτό καθένας μπορεί να στηρίξει το συνάνθρωπό του και ιδιαίτερα τις οικογένειες με παιδιά που η φτώχεια και η ανεργία δεν τους επιτρέπουν να εξασφαλίσουν ούτε τα στοιχειώδη για την επιβίωση τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο