Οι προτεραιότητες της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού για τον Τουρισμό

Print Friendly, PDF & Email

Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της Κ.Ε.Δ.Ε., ενόψει της διεξαγωγής της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης
 

Η προώθηση και ανάδειξη του πολυποίκιλου τουριστικού προϊόντος της χώρας με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου είναι στις προτεραιότητες της Αυτοδιοίκησης για την τρέχουσα δημοτική περίοδο, όπως διατυπώθηκε από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ στην πρώτη της συνεδρίαση, την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015.
 

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γεράσιμος Δαμουλάκης, δήμαρχος Μήλου και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και ο αντιπρόεδρος Κλέανθης Κοτσακιαχίδης, δήμαρχος Ηρακλειάς Σερρών, αφού παρουσίασαν τη σημερινή κατάσταση και τους τομείς που χρήζουν βελτίωσης, οριοθέτησαν μετά από διαλογική συζήτηση με τα μέλη της επιτροπής, τις δράσεις που πρέπει να αναπτύξει η ΚΕΔΕ για την τουριστική ανάπτυξη και οι οποίοι είναι οι εξής :
 

 • Προώθηση του τουρισμού μέσω της ανάδειξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού
 • Τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο σε όλη την Ελλάδα (θερινό και χειμερινό τουρισμό)
 • Επιμήκυνση της θερινής τουριστικής περιόδου έτσι ώστε να είναι βιώσιμες οι τουριστικές επιχειρήσεις
 • Διαμόρφωση ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για τον τουρισμό για το 2014-2019 με πολιτική marketing  mix (εκδηλώσεις, επαφές B2B, στοχευμένες δράσεις με δημοσιογράφους, εκθέσεις τουρισμού κα) για την αποτελεσματικότερη προώθηση του τουρισμού
 • Προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού
 • Συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς του τουρισμού (ΠΟΞ, ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ, Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιέρας κα.)
 • Σύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα (τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, γαστρονομία, αγροτουρισμό κα)
 • Ανάδειξη όλων των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της χώρας (πολιτισμό, αρχαιολογία κα)
 • Δημιουργία ιστοσελίδας ειδικά διαμορφωμένης για την ανάδειξη του τουρισμού
 • Εναλλαγή τουριστικής στρατηγικής ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής της χώρας
   

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, Γεράσιμος Δαμουλάκης, δήμαρχος Μήλου εξέφρασε την ανάγκη να προχωρήσουμε όλοι ενωμένοι με ένα και μοναδικό στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού προς όφελος της χώρας. Σε αυτή την κατεύθυνση ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο συναντήσεις παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη με τους θεσμικούς φορείς του τουρισμού την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου στα πλαίσια της HO.RE.CA, όπου διατυπώθηκαν οι θέσεις τους αλλά και με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιέρας τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου στα γραφεία τους.
 

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης και τρόπους εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση και η Αυτοδιοίκηση δε μπορεί παρά να στηρίξει προς αυτή την κατεύθυνση. Η δημιουργία μίας ξεχωριστής επιτροπής για την Τουριστική Ανάπτυξη για πρώτη φορά αποδεικνύει τη βαρύτητα που δίνει σε αυτό τον τομέα, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.
 

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Γ.Γ. του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Δήμων Ελλάδας, Μάρκος Δανάς όπου παρουσίασε τις δυνατότητες ανάδειξης του ιαματικού τουρισμού και δημιουργία νέων τουριστικών προϊόντων για τη χώρα μας.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο από την συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της Κ.Ε.Δ.Ε.

Μετάβαση στο περιεχόμενο