Οι μαθητές pr.a.s.i.n(ισαν) το Μαρούσι συμμετέχοντας μαζί με το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, σε πρωτότυπες οικολογικές δράσεις

Print Friendly, PDF & EmailΤο δικό του περιβαλλοντικό μήνυμα κόλλησε στο αυτοκίνητο ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενώ ενημερώνεται από τους μαθητές για το νόημα του Ghost Bike. Μαζί του ο Αντιδήμαρχος Νικόλας Αλεπούς και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καμπούκος.

Χρώμα και αισιοδοξία γέμισαν οι συμμετέχοντες την πλατεία Κασταλίας.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι παρευρισκόμενοι για το λευκό ποδήλατο στη μνήμη των θυμάτων ποδηλατών τροχαίων.


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μαθητική ημέρα Park(ing)day! στο Μαρούσι όπου παρόντος και συμμετέχοντος του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, μαθητές γέμισαν με pr.a.s.ino την πόλη αποτυπώνοντας τη δική τους άποψη για το πώς θέλουν να είναι η πόλη τους. Την πρωτότυπη περιβαλλοντική δράση πραγματοποίησαν, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, και για πρώτη φορά στην Αττική, η Γερμανική Σχολή Αθηνών και η μη κερδοσκοπική εταιρία Very Young Contemporary Art στο πλαίσιο της εκστρατείας οικολογικής μετακίνησης Ecomobility 2011-12.


Συγκεκριμένα, ομάδα μαθητών από τη Γερμανική Σχολή, παιδιά από το τμήμα εικαστικών τεχνών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού όπως και μεμονωμένοι μαθητές από σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κασταλίας και με την καθοδήγηση εικαστικών δημιούργησαν τους δικούς τους «ιδανικούς δρόμους» αφήνοντας το προσωπικό τους ζωγραφικό αποτύπωμα στο δάπεδο της πλατείας.


Στο πλαίσιο της δράσης, οι συμμετέχοντες μετέτρεψαν δύο κενές θέσεις πάρκιγνκ σε μικρά πάρκα τοποθετώντας γλαστράκια με φυτά και λουλούδια και σημείωσαν σε post it περιβαλλοντικά μηνύματα τα οποία και κρέμασαν σε όχημα του Δήμου Αμαρουσίου. Το δικό του μήνυμα «πόσταρε» και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, ο οποίος με την ευκαιρία της παρουσίας του στην εκδήλωση, συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτότυπη και πολύ όμορφη εκδήλωση και συνομίλησε με τους μαθητές.


«Μέσα από δραστηριότητες όπως η συγκεκριμένη χτίζουμε λιθαράκι λιθαράκι την οικολογική συνείδηση των επόμενων γενεών. Μυούμε τους νέους μας στο να αγαπούν και να φροντίζουν το πράσινο, να σέβονται τον πεζό, να σέβονται τον ποδηλάτη, να επιλέγουν και να διεκδικούν πόλεις πιο πράσινες και με λιγότερα αυτοκίνητα. Ως Διοίκηση του Δήμου θα συνεχίσουμε να δίνουμε βήμα και να φιλοξενούμε στο Μαρούσι εκδηλώσεις που συμβάλλουν στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και συνειδητοποίηση» ανέφερε ο κ. Πατούλης.


Στο πλαίσιο της δραστηριότητας Ghost bike οι μαθητές έβαψαν ένα ποδήλατο λευκό και το αφιέρωσαν στη μνήμη των ποδηλατών θυμάτων τροχαίων, ενώ παράλληλες δραστηριότητες όπως face painting, ξυλοπόδαρος, φουσκωτά μπαλόνια, μουσική από dj έδωσαν έναν εορταστικό τόνο στην εκδήλωση.


Την οργάνωση και το συντονισμό της δράσης είχε ο υπεύθυνος του Τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Παντελής Τσιτσιμπάσης. Για την υλοποίηση της εκδήλωσης από μέρους του Δήμου συνεργάστηκαν, επίσης, το Τμήμα Παιδείας, η Δημοτική Αστυνομία και τα Εξωτερικά Συνεργεία του Δήμου.


Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρίες ΒΙΚΟΣ και CHIPITA που προσέφεραν φιάλες νερού και σνακς, αντίστοιχα. Ο Δήμος Αμαρουσίου προσέφερε στους συμμετέχοντες από ένα DVD με την ιστορία του Αμαρουσίου και ένα βιβλίο για τις «Πρώτες Βοήθειες». Στα παιδιά μικρότερης ηλικίας προσφέρθηκαν μαγνητάκια και μπαλόνια με οικολογικά μηνύματα.


Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της πόλης Βασίλης Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Νικόλας Αλεπούς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Καμπούκος, Ελευθέριος Μαγιάκης, Δορύλαος Κλαπάκης, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Ευστάθιος Ραγκούσης, εκπρόσωποι των συλλόγων της πόλης.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο