Οι εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου και η Δημοτική Αρχή ενώνουν τις δυνάμεις τους, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αντίδρασης στις κυβερνητικές αποφάσεις που αποσαρθρώνουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 135KB|
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απευθύνεται στους εργαζομένους του Δήμου Αμαρουσίου στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι σύλλογοι και τα σωματεία του Δήμου. Από αριστερά στην πρώτη σειρά παρακολουθούν την τοποθέτηση του κ. Δημάρχου ο Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων κ. Ν. Καλλιμάνης. Δίπλα του ο Πρόεδρος Εργατοτεχνικού προσωπικού Β. Καγιάς.|download file .jpg 323KB|
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΟΕ – ΟΤΑ κ. Θ. Μπαλασόπουλο.


|download file .jpg 227KB|
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Αντιπρόεδρο του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ κ. Γρ. Καλομοίρη και τον συντονιστή της εκδήλωσης κ. Σπ. Μπόγδανο.


Στη συλλογική προσπάθεια για να ανατρέψουν την κατάσταση που βιώνει η χώρα με την εξαθλίωση του κοινωνικού ιστού, τις απολύσεις, τις περικοπές μισθών και την εργασιακή εφεδρεία και να αποφευχθούν τα χειρότερα, συμφώνησαν εργαζόμενοι και Δημοτική Αρχή στην εκδήλωση ενημέρωσης των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αμαρουσίου.


Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της εκδήλωσης είχαν: το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, το Σωματείο Εργατοτεχνικού Προσωπικού Δήμου Αμαρουσίου και το Σωματείο Οδηγών Δημοτικής Συγκοινωνίας.
Στην εκδήλωση εκ μέρους της ΠΟΕ – ΟΤΑ συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Μπαλασόπουλος, ο Ταμίας κ. Καραγιαννίδης και το μέλος κ. Μπίζας και από την ΠΟΠ – ΟΤΑ συμμετείχε ο Γ.Γ. κ. Μάρκος Δαρδαμάνης. Εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ παραβρέθηκε ο Αντιπρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Γρηγόρης Καλομοίρης.


Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ξεκαθάρισε ότι η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στο Δήμο Αμαρουσίου δεν θα υποβαθμισθεί, μειώνοντας το προσωπικό. Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αμαρουσίου δεν επαρκούν, δεν περισσεύει κανένας, οι ανάγκες απαιτούν και άλλους εργαζόμενους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «Το Μαρούσι δεν θα υποτιμηθεί, στη συλλογική προσπάθεια είμαστε μαζί σας».
«Χωρίς μικροκομματικές και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι αν θέλουν να πτωχεύσουν τη χώρα δεν μπορούν να πτωχεύσουν τους Έλληνες με τη μακραίωνη ιστορία και κυρίως με τη βαθιά θέληση για ζωή και τη θέληση να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.


Ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε, στην αντίθεση που είχε εκφράσει η Δημοτική Αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο από το Μαϊο του 2010 στη ψήφιση του Καλλικράτη.
‘Η δική μας τοποθέτηση ήταν με σαφήνεια διατυπωμένη ότι τον ελεγκτικό μηχανισμό που προβλέπει ο Καλλικράτης τον χρειαζόμαστε και είμαστε θετική σ’ αυτό, αλλά όλα τα υπόλοιπα ήταν ένα γονατογράφημα του κ. Ραγκούση, ο οποίος ήταν ο χειρότερος Υπουργός Εσωτερικών μετά τη μεταπολίτευση. Και δεν το λέω γιατί έχω λόγους αντιπολιτευτικούς με κανέναν, αλλά ήταν ό μόνος Υπουργός που δεν δέχτηκε κανένα Δήμαρχο στη θητεία των 18 μηνών, κανένα συλλογικό όργανο των εργαζομένων, κανένα σύλλογο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης’ σημείωσε και πρόσθεσε:’Ήμασταν αντίθετοι με το νόμο του Καλλικράτη γιατί δεν έδινε λύση στα εργασιακά ζητήματα και στα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων χωρίς να συνοδεύονται από αντίστοιχους πόρους. Είναι μύθος -επισήμανε- ότι έχουμε υπερχεωμένους Δήμους και γι’ αυτό πρέπει να απολυθούν οι εργαζόμενοι, όταν στη Τοπική Αυτοδιοίκηση ανήκει το 1% του συνολικού χρέους της χώρας και βρίσκεται στην προτελευταία θέση πριν τη Μάλτα όσον αφορά το δανεισμός της.’

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των Προεδρείων της ΠΟΕ – ΟΤΑ και ΠΟΠ – ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ ζήτησαν συσπείρωση, εγρήγορση και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, ώστε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι ενωμένοι να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στις κυβερνητικές αποφάσεις και τα Δημοτικά Συμβούλια να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην εργασιακή εφεδρεία και τις απολύσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων και Σωματείων του Δήμου Αμαρουσίου κ.κ. Ν. Καλλιμάνης, Σ. Ρέκκας, Β. Καγιάς και Μ. Δημητρακόλουλος ζήτησαν από τους εργαζόμενους να παραμερίσουν τις κομματικές διαφορές και να καταγγείλουν την κυβερνητική πολιτική. Ενωμένοι να βγουν στους δρόμους συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις, προκειμένου να ανατρέψουν την κατάσταση που βιώνουμε πολίτες και εργαζόμενοι.


Μετά το πέρα της εκδήλωσης οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία και συμβολική κατάληψη στους δρόμους της πόλης.Μετάβαση στο περιεχόμενο