Οι δράσεις για τη βελτίωση της θέσης εργαζόμενης γυναίκας παρουσιάστηκαν σε ενημερωτική εκδήλωση της οργάνωσης «Παναθηναϊκή» και της Ο.Ε.ΣΥ.Ν.Ε παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & EmailO Δήμαρχος Γ. Πατούλης, με την πρόεδρο της οργάνωσης «Παναθηναϊκή» Μ. Γιαννίρη, τον πρόεδρο της Ο.Ε.ΣΥ.Ν.Ε Α. Στεφανίδη, και τη συντονίστρια της συζήτηση δημοσιογράφο Π. Γαβρά, στο πάνελ της εκδήλωσης.Πλήθος κοινού παρακολούθησε την ενημερωτική εκδήλωση.


Στην ενημερωτική εσπερίδα που πραγματοποίησαν η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή» και η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (Ο.Ε.ΣΥ.Ν.Ε) αναφορικά με το πρόγραμμα και τις δράσεις που θα υλοποιηθούν με στόχο τη βελτίωση της επαγγελματικής θέσης των εργαζόμενων γυναικών παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου στο πλαίσιο της υλοποίησης της πράξης «Ένωση για την Απασχολούμενη Γυναίκα» στις οκτώ περιφέρειες σύγκλισης και στις τρεις περιφέρειες σταδιακής εξόδου, χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, ο οποίος εξέφρασε την έμπρακτη στήριξή του στο έργο των εθελοντριών της οργάνωσης «Παναθηναϊκή» και κάλεσε κι άλλες γυναίκες να συμμετέχουν στις δράσεις της οργάνωσης.


Η πρόεδρος της οργάνωσης «Παναθηναϊκή» Μαρία Γιαννίρη, τόνισε πως «σήμερα οι γυναίκες βρίσκονται μπροστά σε ένα «χάσμα δεξιοτήτων», μια αναντιστοιχία μεταξύ των δεξιοτήτων που ήδη διαθέτουν και εκείνων που έχει ανάγκη η αγορά εργασίας. Σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσουμε όσες περισσότερες γυναίκες γίνεται».


Ο πρόεδρος της Ο.Ε.ΣΥ.Ν.Ε Ανδρέας Στεφανίδης, επεσήμανε πως «όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς θα βοηθήσουν ώστε μέσα από το πρόγραμμα να δοθεί η ευκαιρία σε γυναίκες να συνεργαστούν και να επιχειρήσουν ή αν ακόμη διαθέτουν δική τους επιχείρηση να γίνει πιο ανταγωνιστική και εξωστρεφής. Θέλουμε ακόμα και οι ωφελούμενες γυναίκες να γίνουν ταυτόχρονα και συνεργάτες του συγκεκριμένου Έργου για να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη στις ομάδες στόχου σε όλη την χώρα».


Συνολικά στο πλαίσιο της δράσης θα ωφεληθούν 4.800 γυναίκες από 11 περιφέρειες της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, οι ωφελούμενες θα είναι γυναίκες απασχολούμενες σε επισφαλείς θέσεις εργασίας, όπως, επίσης, και αυτοαπασχολούμενες, για την παραμονή τους στην αγορά εργασίας μέσω ανάληψης επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.


Την εκδήλωση συντόνιζε η δημοσιογράφος Πηνελόπη Γαβρά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο