Οδηγίες της Υπηρεσίας Πρασίνου για τη λήψη μέτρων κατά της εξάπλωσης του ρυγχωτού σκαθαριού στα φοινικοειδή του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


 
|download file .jpg 162KB|


Συνεχίζοντας η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Αμαρουσίου την προσπάθεια για την προστασία και διάσωση των φοινικοειδών δέντρων της πόλης από την εξάπλωση του κόκκινου ρυγχωτού σκαθαριού (Rinchophorous theorugensis), και απαντώντας στα πολυάριθμα ερωτήματα που δέχεται σχετικά με τους επίφοβους να προσβληθούν ή ήδη προσβεβλημένους φοίνικες στους κήπους τους, επανέρχεται με νέες οδηγίες προς τους πολίτες σχετικά με τη διάγνωση των «άρρωστων» δέντρων αλλά και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων διάσωσης.


Συγκεκριμένα, εάν η προσβολή βρίσκεται στα πρώτα της στάδια (πτώση φύλλων κορυφής, ακανόνιστο σχήμα των φύλλων της άκρης) θα πρέπει να γίνεται θεραπεία με τα κατάλληλα σκευάσματα για τα οποία οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου καλώντας στο 2132038257.


Εάν τα δένδρα βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της προσβολής, ολικά πεσμένο φύλλωμα τότε θα πρέπει να εφαρμόζουν τη φυτοϋγειονομική αφαίρεση της προσβολής. Δηλαδή αφαίρεση του προσβεβλημένου τμήματος ώστε να αναβλαστήσει «η καρδιά» του δένδρου. Κάθε υπόλειμμα από τις επεμβάσεις σε φοινικόδενδρα θα πρέπει να καταστρέφεται.


Οι δημότες παρακαλούνται να ειδοποιούν την Υπηρεσία Πρασίνου στον αριθμό κλήσης 210 8026762 (κ. Κριτσωτάκης) για τη λήψη περαιτέρω μέτρων.


Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία για την προστασία και διάσωση των δέντρων μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπηρεσία Πρασίνου (2132038257) και την κ. Κορώνη. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο