Οδηγίες προς τους παρόχους για συμψηφισμό οφειλών 2012-2015

Print Friendly, PDF & Email

Κύριες και Κύριοι Συνάδελφοι,

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κατά τη σημερινή συνεδρίασή του μελέτησε την δίκην τελεσιγράφου ανάρτηση με την οποία προτείνεται από τον ΕΟΠΥΥ προς τους φορείς ΠΦΥ και τους συμβεβλημένους ιατρούς συμψηφισμός των οφειλών  του ΕΟΠΥΥ με το ποσό rebate και clawback που οφείλει ο κάθε πάροχος για τα έτη 2013 και εφεξής.
 

Με επιστολή του προς τον κ. Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, το Διοικητικό Συμβούλιο επισημαίνει ότι η πρόταση αυτή είναι αιφνιδιαστική, εκβιαστική και αόριστη κατά περιεχόμενο για τους ακόλουθους συγκεκριμένους λόγους:

 

  1. Η προθεσμία των 3 ημερών είναι ασφυκτική ειδικά για τα μικρά εργαστήρια και πολυϊατρεία που δεν διατηρούν διπλογραφικά βιβλία. Καθιστά οποιαδήποτε προσπάθεια ελέγχου της ορθότητας των στοιχείων που αναρτήθηκαν πρακτικά αδύνατη.

 

  1. Δεν προκύπτει πότε και με ποιο ακριβώς τρόπο θα κληθούν να καταβάλουν το υπερβάλλον οι πάροχοι εκείνοι οι οποίοι, μετά τον κατά τον  παραπάνω υπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, έχουν οφειλή. Αιτούμαστε οι δόσεις να είναι τουλάχιστον 120, τηρώντας ίσο μέτρο με εκείνο που ισχύει και για τους λοιπούς οφειλέτες του δημοσίου.

 

  1. Δεν προκύπτει ποιες θα είναι οι συνέπειες απόρριψης της προτάσεως συμβιβασμού για τον πάροχο.

 

Τα παραπάνω είναι πραγματικά εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα τα οποία όλοι οι συμβεβλημένοι πρέπει να γνωρίζουν με απόλυτη βεβαιότητα προκειμένου να συναινέσουν έγκυρα σε ένα τέτοιο προτεινόμενο συμψηφισμό.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο ζητά να διασαφηνιστούν τα παραπάνω, να τεθεί μεγαλύτερη προθεσμία από αυτή των 3 ημερών και να διασφαλιστεί η δυνατότητα καταβολής τυχόν οφειλής σε 120 δόσεις.

 

Κάθε ένας από σας, τους συμβεβλημένους ιατρούς, μπορεί να μην αποδεχθεί τον συμβιβασμό αλλά να επιλέξει να προσέλθει στο αρμόδιο ΠΕΔΙ προκειμένου να εκθέσει ατομικά και για λογαριασμό του τουλάχιστον τις παραπάνω επιφυλάξεις, αλλά και τυχόν σφάλματα στον υπολογισμό.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                         ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο