ΌΧΙ στην εγκατάσταση μονάδας του Ο.ΚΑ.ΝΑ στο νοσοκομείο ΚΑΤ δήλωσαν οι Δημοτικές Αρχές Αμαρουσίου και Κηφισιάς μαζί με κατοίκους σε συμβολικό αποκλεισμό της Λεωφ. Κηφισίας

Print Friendly, PDF & EmailΕκατοντάδες κάτοικοι από τους Δήμους Αμαρουσίου και Κηφισιάς έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της μεταφοράς μονάδας του Ο.ΚΑ.ΝΑ στο νοσοκομείο ΚΑΤ.
|download file .jpg 123 Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανάμεσα στο Δήμαρχο Κηφισιάς Νικόλαο Χιωτάκη, και τον Αντιδήμαρχο Κηφισιάς Νικόλαο Παναγιώτου, ενώ απευθύνεται στο πλήθος των συγκεντρωθέντων.
|download file .jpg 139 Kb|


«Όχι» στην υποβάθμιση των γειτονιών του ΚΑΤ φώναξαν οι Δήμαρχοι Αμαρουσίου και Κηφισιάς, Γιώργος Πατούλης, και Νικόλαος Χιωτάκης, μαζί με κατοίκους της περιοχής.
|download file .jpg 116 Kb|


Συζήτηση για το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα Τρίτη 8 Ιουνίου 2011, στις 6 μ.μ.


Την αντίθεσή του στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την εγκατάσταση κέντρου αποκατάστασης του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ) εντός του νοσοκομείου ΚΑΤ, εξέφρασε ο Δήμος Αμαρουσίου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, από κοινού με τη Δημοτική Αρχή Κηφισιάς, φορείς, συλλόγους και κατοίκους της περιοχής, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν με συμβολική κατάληψη της λεωφόρου Κηφισίας στη συμβολή με την οδό Αθηνάς.


Οι δημοτικές Αρχές Αμαρουσίου και Κηφισιάς μαζί με τους εκατοντάδες συγκεντρωθέντες κατοίκους της περιοχής, για περισσότερο από μία ώρα είχαν αποκλείσει το σημείο απαγορεύοντας τη διέλευση των οχημάτων εκτός από τα ασθενοφόρα και τους ασθενείς του νοσοκομείου.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, σε πλήρη συμφωνία με τη Δημοτική Αρχή Κηφισιάς και τους κατοίκους, αντίκειται στη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση καθώς εκτιμά ότι μία μονάδα του Ο.ΚΑ.ΝΑ μέσα στο νοσοκομείο ΚΑΤ θα υποβαθμίσει αισθητά την ποιότητα ζωής των κατοίκων μεταφέροντας μαζί με τους ασθενείς της μονάδας και τα παραλειπόμενα προβλήματα που συνεπάγεται η καθημερινή μετακίνησή και περιφορά τους στη γύρω περιοχή.


«Είμαστε ανήσυχοι και είναι απολύτως λογικό, καθώς όλοι έχουμε υπόψη την εικόνα που συναντάμε στις περιοχές όπου ήδη φιλοξενούνται μονάδες του οργανισμού και τα φαινόμενα που εκδηλώνονται εκεί. Δεν θα επιτρέψουμε μία ήσυχη γειτονιά της πόλης μας να μετατραπεί σε «παραβατικό» στέκι. Δεν θα επιτρέψουμε τα ναρκωτικά να έλθουν έξω από τις σχολικές πόρτες και αυλές, να γίνουν καθημερινότητά μας» τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου.


Παρόντες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκτός από το Δήμαρχο Κηφισιάς Νικόλαο Χιωτάκη, ήταν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Νικόλαος Παναγιώτου, ο δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς Βασίλης Βάρσος, η πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου Αμαρουσίου Δήμητρα Τσουκλείδου, εκπρόσωποι του πολιτιστικού και εξωραϊστικού συλλόγου Αγίου Νικολάου – ΚΑΤ, φορείς και κάτοικοι της περιοχής από το Δήμο Αμαρουσίου και τον όμορο Δήμο Κηφισιάς.


Η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου πριν ακόμα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από μέρος του υπουργείου, είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εγκατάστασης της μονάδας στην περιοχή σε συνάντηση με εκπροσώπους κατοίκων της περιοχής Αγίου Νικολάου – ΚΑΤ.


Το θέμα θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου κατά την οποία αναμένεται να ληφθούν και οι αποφάσεις για τις επόμενες ενέργειες του Δήμου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο