Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου εγκαινίασαν την έκθεση Αγιογραφίας της Μαρίας- Ντίνα Γαροφαλάκη.

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 117KB||donwload file .jpg 125KB|


 


Την έκθεση Αγιογραφίας της Μαρίας Ντίνα – Γαροφαλάκη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αμαρουσίου, εγκαινίασε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ʼρης Σπηλιωτόπουλος και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.         

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εθνικής ʼμυνας κ. Γιαν. Πλακιωτάκης οι βουλευτές  Κατ. Παπακώστα και Αργ. Ντινόπουλος, ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Γ. Μαριδάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρ. Μαραγκάκης, ο Αντιδήμαρχος Δ. Καρλαύτης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου Ν. Πέππας, Πρόεδροι συλλόγων και φορέων, καθώς και πολλοί φίλοι της αγιογράφου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης χαιρετίζοντας την εκδήλωση υπογράμμισε ότι «ο Δήμος Αμαρουσίου έχει αναπτύξει έντονη πολιτιστική δράση και βέβαια δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλάβει το έργο μιας αξιόλογης αγιογράφου, η οποία έχει δείξει ότι θα έχει λαμπρό μέλλον».

Ο κ. Δήμαρχος χαρακτήρισε μεγάλη τιμή για τον Δήμο την παρουσία του Υπουργού κ. Σπηλιωτόπουλου, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και του Δήμου Αμαρουσίου, σημειώνοντας ότι «μέσα από αυτή τη συνεργασία θα ευοδωθούν τα οράματα για τη νεολαία της πόλης μας.»

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπηλιωτόπουλος επεσήμανε  την πλούσια πολιτιστική παράδοση που έχομε ως χώρα και την ιστορική ευθύνη που φέρουμε απέναντι στην επόμενες γενιές.
«Πέρα από το να θαυμάσουμε το ταλέντο της αγιογράφου θα πρέπει να νοιώθουμε πολύ περήφανη ως Έλληνες.
Έχομε ταυτότητα, έχομε κουλτούρα έχομε ιστορικές ρίζες, γι’ αυτό έχομε την ευθύνη της ανταπόκρισης, κάτω από δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες, της ανταπόκρισης σε αυτές τις ιστορικές ευθύνες. Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων να σταθούμε υπεύθυνοι και σοβαροί και να εκπέμψουμε με τη δική μας σειρά αυτό το μήνυμα της συνέχειας κυρίως στα νέα παιδιά, στη νέα γενιά που θα πάρει τη σκυτάλη κάποια στιγμή από μας για να μπορεί αυτή την αξία, από το συμβολισμό της Ελλάδας να τον πάει ακόμη ποιο μακριά και να καταφέρει την εικόνα της Ελλάδας να την κρατήσει στο ιστορικό ύψος που κάποτε εμείς κληρονομήσαμε από προγενέστερες γενιές.»


Χαιρετισμούς ακόμη απηύθυναν εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερωνύμου, ο Πατέρας Γαβριήλ, και εκ μέρους του Τοποτηρητή Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικολάου ο Πατέρας Ευάγγελος. 
Η δημοσιογράφος κα Σοφία Βούλτεψη μίλησε με θέμα: «Γυναίκα και Τέχνη».
Τα έργα της αγιογράφου είναι Κρητικής τεχνοτροπίας, αντίγραφα βυζαντινών εικόνων. 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο