Ο Σ.Π.Α.Π τίμησε σε ειδική τελετή τους Επίσημους Φορείς Πολιτικής Προστασίας, τους εθελοντές και τους συνεργάτες του για τη σημαντική προσφορά τους στην επιτυχή έκβαση της αντιπυρικής περιόδου 2011

Print Friendly, PDF & EmailΟ Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενώ απονέμει τιμητική πλακέτα στον πρώην Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Στυλιανό Στεφανίδη.
|download file .jpg 65KB|Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, αριστερά, και δεξιά με τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Κώστα Μανιάτη, τον Περιφερειάρχη Αττικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Υποστράτηγος Βασίλη Παπαγεωργίου, και τον επικεφαλής του Κέντρου Πυροσβεστικής 199 Αρχιπύραρχο Αναστάσιο Βλάχο.
|download file .jpg 95KB|Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Κώστας Μανιάτης, βραβεύει τον Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αμαρουσίου Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη.
|download file .jpg 62KB|O Εντεταλμένος Σύμβουλος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής Γεώργιος Φουντάς, βραβεύει τον Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου Δημήτρη Σακκά.
|download file .jpg 65KB|Ο Περιφερειάρχης Αττικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Υποστράτηγος Βασίλης Παπαγεωργίου, ενώ παραλαμβάνει για λογαριασμό του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Παναγιώτη Μπονάτσο, τιμητική διάκριση από το Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου και μέλος ΔΣ Σ.Π.Α.Π Γιώργο Χριστόπουλο.
|download file .jpg 67KB|O Δήμαρχος Βύρωνα και Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ) Νικόλαος Χαρδαλιάς, ενώ βραβεύει τον επικεφαλής του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού Νικόλαο Αλεξανδρή.
|download file .jpg 56KB|Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενώ βραβεύει τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της εταιρίας ΤιΤΑΝ ΑΕ Λευτέρης Αναστασάκης.
|download file .jpg 60KB||download file .jpg 73KB||download file .jpg 81KB|
Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στην τιμητική εκδήλωση στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.Μία από τις οικογενειακές φωτογραφίες της βραδιάς. Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, από αριστερά με τον Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ωρωπού Δημήτρη Βλάχο, τον επικεφαλής του Κέντρου Πυροσβεστικής 199 Αρχιπύραρχο Αναστάσιο Βλάχο, τον Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας και μέλος ΔΣ Σ.Π.Α.Π Αθανάσιο Μαργέτη, ανάμεσα σε μεμονωμένους εθελοντές, εθελοντές της Ε.ΟΜ.Α.Κ, μέλη της Ομοοσπονδιακής Θηροφυλακής, και του Σώματος Εθελοντών Δήμου Χαλανδρίου.
|download file .jpg 102KB|


Δεκάδες επίσημοι φορείς, 20 εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας και τα μέλη τους, αλλά και δεκάδες μεμονωμένοι εθελοντές των 12 δήμων μελών, με σημαντική συνεισφορά στο Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π), βραβεύτηκαν στην εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμή τους για την εθελοντική προσφορά αλλά και τη σημαντική συμβολή τους στη δασοπροστασία κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2011. Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, τίμησαν με την παρουσία τους δεκάδες εκπρόσωποι επίσημων φορέων, πλήθος εθελοντικών ομάδων και μεμονωμένοι εθελοντές, εργαζόμενοι των δήμων μελών και συνεργάτες του Συνδέσμου, καθώς και πλήθος κόσμου.


Καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους στην τελετή βράβευσης των φορέων, εθελοντών και συνεργατών του Σ.Π.Α.Π για την αντιπυρική περίοδο 2011, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανέφερε: «η σημερινή μας συνάντηση έχει επίκεντρο τον ʼνθρωπο και το Περιβάλλον και ιδίως τον ʼνθρωπο που μάχεται για να προστατεύσει το πράσινο και το δάσος. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους αυτούς για την προσφορά τους, να τους επιβραβεύσουμε για την άγρυπνη επί 24ώρου περιφρούρηση του περιβάλλοντος του Πεντελικού όρους επί έξι συνεχείς μήνες. Και παρά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου συνεχίζουν να είναι και θα συνεχίσουν να παραμένουν ακούραστοι φύλακες και προστάτες του δάσους. Η αποψινή βραδιά βράβευσης είναι η ελάχιστη απόδειξη αναγνώρισης από μέρους όλων μας προς εκείνους τους αφανείς ήρωες για την ανεκτίμητη προσφορά τους στο συνάνθρωπο και στο περιβάλλον».


Τα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα που απορρέουν από δράσεις του Συνδέσμου και την πολύ καλή συνεργασία με τους δήμους μέλη επαίνεσαν χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κώστας Μανιάτης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Φουντάς, ο Περιφερειάρχης Αττικής Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγος Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Υμηττού και Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, ο Πρώην Πρύτανης Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ανδρέας Ανδρεόπουλος, ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Γιώργος Χριστόπουλος.


Την προσπάθεια όλων των δυνάμεων πολιτικής προστασίας και του Σ.Π.Α.Π κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, που «παρά τις αντίξοες συνθήκες κρίνεται ομολογουμένως επιτυχημένη» όπως σημειώνονταν, χαιρέτισε δια επιστολής ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Εμμανουήλ Όθωνας, ομοίως και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρος Μπούφης, που μετέφερε τα συγχαρητήριά του σε όλους βραβευθέντες φορείς και εθελοντές.


Ακολούθησε η προβολή βίντεο με τις δραστηριότητες του Σ.Π.Α.Π από τότε που ανέλαβε καθήκοντα η νέα Διοίκηση του Σ.Π.Α.Π πριν από εννέα μήνες. Αμέσως μετά στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στα περισσότερα από 180 περιστατικά φωτιάς αλλά και σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης όπως η διαχείριση τροχαίων ατυχημάτων που εκδηλώθηκαν σε δήμους μέλη και μη μέλη του Συνδέσμου, από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου το Μάιο έως τη λήξη της στο τέλος Οκτωβρίου 2011. Μόνο κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2011, η ομάδα του Σ.Π.Α.Π συνέδραμε με προσωπικό και οχήματα σε περισσότερα από 70 περιστατικά έκτακτης ανάγκης εντός και εκτός των ορίων της διοικητικής του ευθύνης.


Παρουσιάζοντας εν συντομία τους στόχους του Συνδέσμου, με προτεραιότητα στις πρωτοβουλίες για ενίσχυση του εθελοντικού σώματος του Σ.Π.Α.Π σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και εν γένει την ακαδημαϊκή κοινότητα, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γ. Πατούλης, ευχαρίστησε την Περιφέρεια, τους επίσημους φορείς Πολιτικής Προστασίας και συνολικά όλες τις δυνάμεις για την πολύ καλή συνεργασία. Ωστόσο, κάλεσε τους αρμόδιους εκπροσώπους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να ενσκήψουν με περισσότερο ενδιαφέρον στα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, να βελτιώσουν τη συνεργασία τους με τους συνδέσμους για να προωθήσουν δράσεις και ενέργειες σε διάφορους τομείς, και γενικότερο να τιμήσουν την κοινωνία και τους εθελοντές.


Από τους επίσημους φορείς, τιμητική διάκριση για την προσφορά του απενεμήθη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον τέως Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Στυλιανό Στεφανίδη.


Από την Περιφέρεια Αττικής βραβεύτηκε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Φουντάς.


Τιμητική διάκριση απενεμήθη, επίσης, στο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για την επικοινωνιακή υποστήριξη, αλλά και στις χορηγούς εταιρίες ΤΙΤΑΝ ΑΕ για την παραχώρηση των δενδρυλλίων για τις αναδασώσεις του Συνδέσμου αλλά και COSMOTE ΑΕ για τη χορηγία βυτιοφόρου οχήματος.


Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία βραβεύτηκαν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος, ο επικεφαλής του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού Νικόλαος Αλεξανδρής, ο επικεφαλής του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Δημήτριος Ραπανάκης, ο επικεφαλής του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού Σπύρος Πέτρου, ο Διοικητής του Κέντρου Πυροσβεστικής 199 Αρχιπύραρχος Αναστάσιος Βλάχος, όπως και ο Διοικητής Τροχαίας Κηφισιάς Εμμανουήλ Δασκαλάκης.


Επίσης, τιμήθηκαν οι Υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας των 12 δήμων μελών του Σ.Π.Α.Π και συγκεκριμένα: ο Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης από το Δήμο Αμαρουσίου, ο Θωμάς Μουλαρογιάννης από το Δήμο Βριλησσίων, ο Ξενοφών Αρβανίτης από το Δήμο Γαλατσίου, ο Κυριάκος Κοντάκης από το Δήμο Διονύσου, ο Βασίλης Ξυπολυτάς από το Δήμο Κηφισιάς, ο Βασίλης Μεγαγιάννης από το Δήμο Μαραθώνα, ο Γρηγόρης Καραγιάννης από το Δήμο Παλλήνης, ο Σεβαστός Βορέας από το Δήμο Πεντέλης, ο Γιώργος Λαζάνης από το Δήμο Πεύκης – Λυκόβρυσης, ο Αθανάσιος Μαργέτης από το Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας, ο Δημήτρης Σακκάς από το Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, η Σύμη Ξαστεράκη από το Δήμο Χαλανδρίου.


Ακολούθησε η βράβευση των εργαζομένων των δήμων μελών του Συνδέσμου που εθελοντικά συμβάλλουν στην υποστήριξη των δραστηριοτήτων του αλλά και στη λειτουργία του Σ.Π.Α.Π, των εθελοντικών ομάδων αλλά και δεκάδων μεμονωμένων εθελοντών με σημαντική συνεισφορά που συνεργάστηκαν με τον Σ.Π.Α.Π στις διάφορες πρωτοβουλίες αναδάσωσης και καθαρισμού, απελευθέρωσης πουλιών, που ανέλαβε κατά το προηγούμενο διάστημα.


Συγκεκριμένα, οι ομάδες που βραβεύτηκαν ήταν οι εξής: η Ένωση Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αμαρουσίου, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αμαρουσίου, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαρουσίου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, η Τοπική Εφορία Αμαρουσίου – Πεύκης – Μελισσίων, οι Εθελοντές Δασοπυροσβέστες Δήμου Κηφισιάς, ο Σύλλογος Προστασίας Κηφισιάς, η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.ΟΜ.Α.Κ) Σπάτων – Αρτέμιδας, ο Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου, το Σωματείο Δασοπυρόσβεσης και Διάσωσης Ροδόπολης, η Πυρασφάλεια ʼνοιξης, ο Σύλλογος Εθελοντών Διονύσου, η Πυρασφάλεια Κρυονερίου, η Ομάδα Εθελοντών Ταχείας Επέμβασης του Σ.Π.Α.Π, το ʼρμα Αττικής, ο ʼρης Αττικής, το Εθελοντικό Κλιμάκιο Δασοπροστασίας & Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδας, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Ελλάδας, η Κυνεγητική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας και Νήσων, η μη κυβερνητική οργάνωση Green Belt, η μη κυβερνητική οργάνωση Έλιξ.


Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την απονομή των βεβαιώσεων συνεργασίας στους εργαζομένους πυροφύλακες του Συνδέσμου κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.


Αναλυτικά, το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, επίσης, ο Διοικητής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών Περικλής Κούτρης, ο Διοικητής Σχολής Αξιωματικών Πυροσβεστικής Ακαδημίας Νικόλαος Σφήκας, ο Προϊστάμενος του Γραφείο Κίνησης Αττικής Μιχάλης Ανδριόπουλος, ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου Στέλιος Κυριόπουλος, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Θριάσιου Γεώργιος Φύλης, ο εκπρόσωπος του Δασάρχη Πεντέλης Πέτρου Σακκά Γιώργος Λούτζης, ο εκπρόσωπος του Δασονομείου Μαρκόπουλου Γιάννης Τσαμαδιάς, ο εκπρόσωπος του Δασονομείου Αγίου Στεφάνου Γιώργος Παπαδιάς, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Νέας Ιωνίας Φώτης Τσομπάνογλου, ο Αντιδήμαρχος και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ωρωπού Δημήτρης Βλάχος, η Αντιδήμαρχος Γαλατσίου Μαρία Αλιμπέρτη, ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς και Αντιπρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής Σ.Π.Α.Π Νικόλαος Παναγιώτου, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Σ.Π.Α.Π Βλάσης Σιώμος, ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου και μέλος ΔΣ Σ.Π.Α.Π Στέφανος Τσιπουράκης, ο Αντιδήμαρχος Διονύσου και μέλος του ΔΣ Σ.Π.Α.Π Νικόλαος Τζιλιγκάκης, ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Ευάγγελος Κάβαλος, ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Σπύρος Σταθούλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Μαραθώνα Χρήστος Στάμος, ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μαραθώνα Βασίλης Μεγαγιάννης, ο αναπληρωτής Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης, ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσου το μέλος του ΔΣ Σ.Π.Α.Π Χρήστος Ποτίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου και μέλος ΔΣ Σ.Π.Α.Π Παναγιώτης Σαγρής, ο δημοτικός σύμβουλος Ραφήνας – Πικερμίου και μέλος ΔΣ Σ.Π.Α.Π Ιωάννης Μαγκαφώσης, ο τοπικός σύμβουλος Κηφισιάς και μέλος ΔΣ Σ.Π.Α.Π Παναγιώτης Ψυχόπαιδας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Κώστας Νταλούκας, ο δημοτικός σύμβουλος Μεταμόρφωσης Χρήστος Χρυσανθακόπουλος, ο Πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Ανθούσας Παναγιώτης Μαλλής, ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Αμαρουσίου και Συντονιστής Θεμάτων Σ.Π.Α.Π Μιχάλης Χρηστάκης, ο Ειδικός Γραμματέας Δήμου Αμαρουσίου Μιχάλης Μπάρλας, ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Βριλησσίων Ευάγγελος Φανίδης, εκπρόσωποι του Σώματος Εθελοντών Δήμου Χαλανδρίου, της εθελοντικής ομάδας Δήμου Πεντέλης, πλήθος εθελοντών μελών των ομάδων και μεμονωμένων εθελοντών.


Τις χορηγούς εταιρίες TITAN AE και COSMOTE, εκπροσώπησαν Λευτέρης Αναστασάκης, και ο Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, αντίστοιχα.


Για να διαβάσετε την ομιλία του Δημάρχου, επιλέξτε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο