Ο Σ.Π.Α.Π γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης διοργανώνει ο Σύνδεσμος για μαθητές και πολίτες στο Δάσος Συγγρού

Print Friendly, PDF & Email~~


 


Δράσεις ευαισθητοποίησης μαθητών και πολιτών για το περιβάλλον με κεντρικό σύνθημα: «Η προστασία του περιβάλλοντος μας αφορά όλους. Γιατί το περιβάλλον είναι το πραγματικό μας σπίτι» πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Ιουνίου 2013 στις 9:30 π.μ. στο Δάσος Συγγρού.


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:


09:30 Προσέλευση μαθητών, προσκεκλημένων και πολιτών στον περιβάλλοντα χώρο του Πύργου στο Δάσος Συγγρού.


09:40 Ξενάγηση στα έργα ανακυκλώσιμης τέχνης του Μουσείου Βορρέ στον περιβάλλοντα χώρο του Πύργου, που θα «ταξιδέψουν» στο Δάσος Συγγρού για να συναντήσουν τους μαθητές.


«Το Μουσείο στο Δάσος». Χαρακτηριστικά εκθέματα από τη μοναδική συλλογή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Αμαρουσίου.


10:00 Ξενάγηση στο Μουσείο Κυψελών που φιλοξενεί την αρχαιότερη συλλογή κυψελών στον Ελλαδικό χώρο.


10:15 Χαιρετισμός Προέδρου Σ.Π.Α.Π & Δημάρχου Αμαρουσίου Γεωργίου Πατούλη.


10:25 Προβολή έργων & δράσεων Σ.Π.Α.Π.


10:30 Χαιρετισμός Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρη Γεωργακόπουλου.


10:35 Χαιρετισμός Δασάρχη Πεντέλης Αθανάσιου Ρέππα.


10:40 Χαιρετισμός Προέδρου Ι.Γ.Ε. Λεωνίδα Καζακόπουλου.


10:45 ʼλλοι χαιρετισμοί


11:00 Περίπατος στο Δάσος με προορισμό το χώρο επίδειξης πυρόσβεσης από Αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και από εθελοντικό κλιμάκιο του Σ.Π.Α.Π. Χρήση πυροσβεστήρων – Συμβουλές πρόληψης και κατάσβεσης.


11:30 Διανομή αναμνηστικών – Λήξη εκδήλωσης.


Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο