Ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός, προτεραιότητα για το Δήμο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Η δημιουργία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Αθλητισμού διασφαλίζει στο μέλλον την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους συμπολίτες μας

Η πρόσφατη απόφαση της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου να προχωρήσει στη σύσταση της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Αμαρουσίου, είναι ένα απαραίτητο βήμα, που θα διασφαλίσει στο μέλλον την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους τομείς αυτούς, με πολύ χαμηλό κόστος, με άμεσα ωφελούμενους  χιλιάδες συμπολίτες μας.

Ποιοι είναι οι στόχοι του νέου εγχειρήματος

Η δημιουργία της νέας Κοινωφελούς Επιχείρησης υπηρετεί τους στόχους:

  • να διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία , με όρους ευελιξίας , όλων των τμημάτων Αθλητισμού και Πολιτισμού που υπάρχουν σήμερα στο Δήμο Αμαρουσίου
  • να διατηρήσουμε και στο μέλλον την ίδια υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών, με χαμηλό κόστος και χωρίς επιβάρυνση των δημοτών αλλά με βάση την αρχή της ανταποδοτικότητας.
  • να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους από τους 6500 ωφελούμενους συμπολίτες μας, που σήμερα συμμετέχουν στα δημοτικά μας προγράμματα

Διασφαλίζεται η διαφάνεια και ο έλεγχος

Σε όλα τα στάδια λειτουργίας της νέας Κοινωφελούς Επιχείρησης είναι διασφαλισμένος ο οικονομικός αλλά και ο πολιτικός έλεγχος .

  • Η Κοινωφελής Επιχείρηση θα ελέγχεται σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου που διέπει τη λειτουργία των Δημοτικών Κοινωφελών Επιχειρήσεων.
  • Στο νέο Δ.Σ. θα συμμετέχει και εκπρόσωπος από το χώρο της Αντιπολίτευσης, γεγονός που διασφαλίζει τον απαραίτητο πολιτικό έλεγχο των αποφάσεων της Διοίκησης.

Ευελιξία και αποτελεσματικότητα

Επιλέξαμε το μοντέλο της λειτουργίας Κοινωφελούς Επιχείρησης για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, γιατί με τον τρόπο αυτό:

  • Εφαρμόζουμε ένα πετυχημένο μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας, που εφαρμόζεται με επιτυχία σε όλους τους Δήμους της χώρας, που έχουν αντίστοιχο μέγεθος με του Δήμου Αμαρουσίου.
  • Διασφαλίζουμε την ευέλικτη λειτουργία των δομών πολιτισμού και αθλητισμού , αφού επιλέγουμε να μην εγκλωβιστούμε στις αργές και γραφειοκρατικές δομές λειτουργίας του δημόσιου τομέα. Το μόνο που επιλέγουμε να διατηρήσουμε από το στενό δημόσιο τομέα, είναι ο στενός διοικητικός έλεγχος όσον αφορά τη νομιμότητα και τη διαφάνεια των αποφάσεων .

Τα ψέματα της Αντιπολίτευσης

Η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίου με ψέματα και συκοφαντίες επιλέγει να δυσφημήσει μια ακόμη πρωτοβουλία της Διοίκησης Πατούλη.  Την καλύτερη απάντηση σε αυτή τη νέα συκοφαντική επίθεση την δίνουν οι 6500 συμπολίτες μας που επιλέγουν τα δημοτικά προγράμματα αθλητισμού και πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου.

Με πράξεις κι όχι με ανούσιες ανακοινώσεις, οι πολίτες του Αμαρουσίου δίνουν καθημερινά ψήφο εμπιστοσύνης τα τελευταία οκτώ χρόνια στις επιλογές της Διοίκησης Πατούλη. Κι αυτό ενοχλεί την παράταξη του κου Μαγιάκη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο