Ο οργανισμός «Το χαμόγελο του Παιδιού» ανακοίνωσε, παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, την έναρξη της λειτουργίας του Κ.Α.Κ.Ε Κεντρικής και Νοτίου Ελλάδας

Print Friendly, PDF & EmailO Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τον Πρόεδρο του Δ.Σ του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τη συντονίστρια της εκδήλωσης Λένα Αρώνη και τη Υπεύθυνη του Τμήματος Εξεύρεσης Πόρων και Επικοινωνίας του οργανισμού Τζένη Βαρβαγιάννη.Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της εκδήλωσης.


Την έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου ʼμεσης Κοινωνικής Επέμβασης (Κ.Α.Κ.Ε) για Παιδιά στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα και τη διασύνδεση του με τα υπάρχοντα κέντρα ανακοίνωσε ο εθελοντικός οργανισμός «Το χαμόγελο του Παιδιού» από το Μαρούσι, επιχειρησιακό κέντρο της λειτουργίας του, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε παρόντος και του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη.


Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Δ.Σ του οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος, τόνισε ότι η λειτουργία του Πανελλήνιου Κ.Α.Κ.Ε είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη ανάγκη για την ελληνική κοινωνία, και βασικό στόχο έχει να συμβάλει καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, άμεσα στην πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε προβλήματος αφορά σε παιδί θύμα κακοποίησης, παραμέλησης, εξαφάνισης και παράνομης διακίνησης. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου συνεχάρη τον Πρόεδρο για την επέκταση του δικτύου του οργανισμού και δήλωσε την πλήρη στήριξή του στο σημαντικό έργο που επιτελεί.


Το νέο κέντρο, μέσω της λειτουργίας του Πανελλήνιου Κέντρου ʼμεσης Κοινωνικής Επέμβασης για Παιδιά, θα διασυνδεθεί με τα υπόλοιπα κατά τόπους κέντρα: Κ.Α.Κ.Ε Βορείου Ελλάδας, Κ.Α.Κ.Ε Δυτικής Ελλάδας, εφεδρικό κέντρο λειτουργίας έκτακτης ανάγκης στο διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών.


Βασικά «εργαλεία» των Κ.Α.Κ.Ε στην προσπάθεια αυτή είναι η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» και η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» για τις οποίες ανακοινώθηκε η επέκταση της λειτουργίας τους. Χάρη στην εξέλιξη αυτή, αποτέλεσμα της σταθερής υποστήριξης του ΟΤΕ, ανάμεσα σε άλλα, επιτυγχάνεται ελαχιστοποίηση του χρόνου αναμονής κλήσεων και ενδυνάμωση της δυνατότητας διαχείρισης περισσότερων αιτημάτων .


Στη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ζωντανή σύνδεση με ανάλογες εκδηλώσεις που βρίσκονταν σε εξέλιξη σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα αλλά και με διεθνείς φορείς από όλο τον κόσμο με τους οποίους συνεργάζεται «Το Χαμόγελο του Παιδιού».


Την έναρξη πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Λένα Αρώνη. Παρών στην εκδήλωση ήταν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου Αντώνης Παρτσινέβελος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο