Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 Γ. Δεσποτοπούλου, εγκαινίασαν στο Μαρούσι το παιδικό πάρκο Special Olympics ‘ΕΥΝΙΚΗ’ τιμώντας τη μνήμη της ιδρύτριας του θεσμού

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 138 KB||download file .jpg 154 KB|
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενώ καλωσορίζει τους υψηλούς προσκεκλημένους στην εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας που ονοματίζει ΕΥΝΙΚΗ το πάρκο Special Olympics στο Μαρούσι.|download file .jpg 138 KB||download file .jpg 133 KB|
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, και η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ΑΘΗΝΑ 2011 Γιάννα Δεσποτοπούλου, κατά τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας που ονοματίζει ΕΥΝΙΚΗ το πάρκο Special Olympics Shriver, παρόντων των μελών της οικογένειας Shriver (δεξιά).Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, και η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ΑΘΗΝΑ 2011 Γιάννα Δεσποτοπούλου, μαζί με τον Deon Namiseb, διεθνή αγγελιαφόρο της Sargent Shriver, τη Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη, τον Mark Shriver, τη Maria Shriver, τον Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics Timothy P. Shriver, και τη σύζυγό του Linda Potter.
|download file .jpg 141 KB||download file .jpg 125 KB||download file .jpg 66 KB||download file .jpg 94 KB|
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενώ ξεναγεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη.Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, και η σύζυγός του Μαρίνα.
|download file .jpg 88 KB|Μία εικόνα της Παναγίας προσέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, η Αγιογράφος κ. Ντίντα Γαροφαλάκη.
|download file .jpg 110 KB|Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, και τη σύζυγό του Μαρίνα, αφήνει τις ευχές του στο βιβλίο επισκεπτών.
|download file .jpg 80 KB|Ο κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αττικής Κώστας Μανιάτης, και οι βουλευτές της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος (δεξιά) και Μάξιμος Χαρακόπουλος, στο επίσημο γεύμα προς τιμή του Οικουμενικού Πατριάρχη.
|download file .jpg 112 KB|Ο κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος (αριστερά), ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αττικής Κώστας Μανιάτης (δεξιά), οι βουλευτές της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος (δεξιά) και Μάξιμος Χαρακόπουλος, και Ιεράρχες στο επίσημο γεύμα προς τιμή του Οικουμενικού Πατριάρχη.
|download file .jpg 106 KB|


Τα εγκαίνια του παιδικού πάρκου Special Olympics στο Μαρούσι, με τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης πλάκας που φέρει το όνομα ‘ΕΥΝΙΚΗ’, στη μνήμη της Eunice Kennedy Shriver, της γυναίκας που χάρη στις προσπάθειες της καθιερώθηκαν τα Special Olympics στις συνειδήσεις χιλιάδων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο, πραγματοποίησαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, και η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 Γιάννα Δεσποτοπούλου.
Ακολούθως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Αμαρουσίου, εγκαινίασε την έκθεση Αγιογραφίας της Μαρίας Ντίντα – Γαροφαλάκη, στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη.


Κατά την ελληνική απόδοση του ονόματος της Eunice Kenendy Shriver, το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου αποφάσισε, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, να δώσει το όνομα ‘ΕΥΝΙΚΗ’ στο παιδικό πάρκο Special Olympics επί της οδού Παρνασσού, ως έμπρακτη στήριξη των Αγώνων, ενός θεσμού άρρηκτα συνδεδεμένου με την Ολυμπιακή ιστορία της πόλης του Αμαρουσίου, αλλά και ως ένδειξη αναγνώρισης του έργου της στην καθιέρωση του παγκόσμιου κινήματος των Παγκόσμιων Αγώνων για ʼτομα με Διανοητική Αναπηρία.


Στην τελετή, τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τους Ιεράρχες, τα εξέχοντα μέλη της οικογένειας Shriver, τους εκπροσώπους της Ελληνικής και Επιτροπής Special Olympics, τους επισήμους, τους φίλους και εθελοντές των Special Olympics, καλωσόρισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.


Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που σας υποδεχόμαστε στην πόλη μας και έχουμε την ευκαιρία με αφορμή τη διεξαγωγή των Αγώνων στην Αθήνα, να συμβάλουμε και εμείς ως Δήμος στην περαιτέρω προώθηση των μηνυμάτων του παγκόσμιου κινήματος των Special Olympics, να εμπνεύσουμε την ελληνική κοινωνία και Πολιτεία. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τα μέλη και τους αθλητές του κινήματος. Εμπνεόμαστε από το λόγο, την ταπεινότητα και τη μετριοπάθεια του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη και εργαζόμαστε όλοι μαζί για να κάνουμε πράξη την ειρήνη στον κόσμο, το σεβασμό στον άνθρωπο και τη διαφορετικότητα. Αυτό είναι το μήνυμα των Special Olympics. Αυτό το μήνυμα μας εμπνέει και μας καθοδηγεί‘ σημείωσε ο κ. Πατούλης.


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επαίνεσε το έργο της Eunice Kenendy Shriver, ‘της φιλανθρώπου αειμνήστου Ευνίκης‘ όπως την αποκάλεσε, συνεχάρη το Δήμαρχο Αμαρουσίου για την πρωτοβουλία του αυτή και εξέφρασε την ικανοποίησή του που ‘ο σπόρος της Ευνίκης στην Αμερική καρποφορεί και εδώ στην Ελλάδα‘.


Χαιρετίζοντας την τιμητική εκδήλωση, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 Γιάννα Δεσποτοπούλου, δήλωσε: ‘Μοιραζόμαστε μια ιστορική στιγμή, τη στιγμή που το πνεύμα της γυναίκας που θεμελίωσε το παγκόσμιο κίνημα των Special Olympics σήμερα, συναντά το αύριο. Τα παιδιά με διανοητική αναπηρία θα έχουν τη δυνατότητα στο πάρκο που δημιούργησε ο Δήμος Αμαρουσίου να πλησιάσει το ένα το άλλο, να αλληλεπιδράσουν, γκρεμίζοντας τις κοινωνικές προκαταλήψεις. Ας γίνει αυτή η μαρμάρινη πλάκα το θεμέλιο μιας υγιούς τέτοιας σχέσης και σημείο εκκίνησης μιας νέας εποχής σεβασμού και ανθρωπιάς‘.


Για τη μητέρα της, το πάθος και τη μαχητικότητά της, μίλησε εκ μέρους του Προέδρου της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics Timothy P. Shriver, αλλά και της υπόλοιπης οικογένειας, η Maria Shriver, επίσης, μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics. Καταρχήν ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, για τη συμβολή του σε συνεργασία με την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής ΑΘΗΝΑ 2011 στην πραγματοποίηση των Αγώνων. ‘Ήταν μία μάχη για σας και φαίνεται ότι δώσατε έναν καλό αγώνα’ είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στο Γιώργο Πατούλη. ‘Χαίρομαι που με την ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη, ο χώρος αυτός αφιερώνεται στη μητέρα μας. Θα ήταν ιδιαίτερα υπερήφανη. Γιατί πάντοτε πίστευε στη δύναμη του παιχνιδιού, και αυτό το πάρκο προσφέρει σε αυτά τα παιδιά τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Μέχρι το τέλος της η μητέρα μας αγωνίζονταν. Και φέτος είναι η πρώτη φορά που διεξάγονται οι Αγώνες χωρίς να την έχουμε κοντά μας. Αλλά εάν ήταν εδώ, θα σας ευχαριστούσε όλους θερμά για αυτό, και θα ενθάρρυνε όλους σας, Παναγιώτατε, κ. Δήμαρχε και κα. Πρόεδρε των Special Olympics, να συνεχίσετε την προσπάθεια. Γιατί μόνο μέσα σε ένα πνεύμα ελπίδας, κατανόησης και συμπάθειας μπορούμε να έλθουμε όλοι κοντά‘.


Ο Deon Namiseb, o διεθνής αγγελιαφόρος της Sargent Shriver, εξέφρασε εκ μέρους όλων των αθλητών των Special Olympics τις ευχαριστίες του για τη φιλοξενία της διοργάνωσης στην Αθήνα και ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στην ιδρύτρια του θεσμού.


Η τελετή ολοκληρώθηκε με τα αποκαλυπτήρια από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, το Δήμαρχο Αμαρουσίου και την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής της μαρμάρινης πλάκας που φέρει την επιγραφή ‘Παιδικό Πάρκο Special Olympics ‘ΕΥΝΙΚΗ’, 26 Ιουλίου 2011‘ και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Αμαρουσίου.

Ανάμεσα στους επισήμους που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους ήταν, επίσης, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Daniel Bennet Smith.


Εγκαίνια έκθεσης Αγιογραφίας στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, μετέβη μαζί με το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη ‘Σπύρος Λούης’ όπου τον ξενάγησε και κατόπιν, πραγματοποίησε τα εγκαίνια της προσωπικής έκθεσης Αγιογραφίας της κ. Ντίντα Γαροφαλάκη.


Στον Οικουμενικό Πατριάρχη, η Αγιογράφος προσέφερε μία χειροποίητη βυζαντινή εικόνα της Παναγίας ως ελάχιστο δείγμα αγάπης και σεβασμού στο πρόσωπό του, αλλά και αναγνώρισης των προσπαθειών του για τον ʼνθρωπο και την Εκκλησία.


Ο κ.κ. Βαρθολομαίος, διατύπωσε γραπτώς τα συγχαρητήρια και τις ευλογίες του προς τους υπευθύνους και καλλιτέχνες της Ολυμπιακής Δημοτικής Πινακοθήκης, στο βιβλίο των επισκεπτών.


Η φιλοξενία του κ.κ. Βαρθολομαίου, στο Δήμο Αμαρουσίου ολοκληρώθηκε με το επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμή του ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.

Η έκθεση Αγιογραφίας στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011. Η έκθεση λειτουργεί Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη από 9 π.μ. έως 4 μ.μ. και Τετάρτη από 9 π.μ. έως 3 μ.μ. και από 5 μ.μ. έως 8 μ.μ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο