O κος Σ. Ραγκούσης στέλνει στην ανεργία 600 εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Aπάντηση του Δήμου Αμαρουσίου σε επιστολή – καταγγελία
του εν λόγω δημοτικού συμβούλου


Ο δημοτικός σύμβουλος κος Σ. Ραγκούσης προχώρησε σε μια ακόμη ανεύθυνη κίνηση, που θέτει σε κίνδυνο το εργασιακό μέλλον περισσότερων από 600 εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου. Και ταυτόχρονα «ανοίγει την πόρτα» στο να αναλάβουν δημοτικές δραστηριότητες, όπως η καθαριότητα, τα αθλητικά προγράμματα και η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, ιδιώτες εργολάβοι.


Με επιστολή που έστειλε στον συνεπώνυμο του Υπουργό Εσωτερικών κο Γ. Ραγκούση, καταγγέλει τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου για το γεγονός ότι δεν κλείνει τη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης και τον Οργανισμό Εργασίας.


Είναι η δεύτερη φορά, μετά τον περασμένο Δεκέμβριο, που θέτει σε κίνδυνο με προσφυγή ή επιστολή του το εργασιακό μέλλον δεκάδων εργαζομένων του Δήμου μας. Και υπονομεύει συνειδητά κάθε προσπάθεια της σημερινής Διοίκησης  να προσφέρει στους κατοίκους της πόλης χρήσιμες υπηρεσίες.


Σε μια περίοδο που προσπαθούμε «με νύχια και με δόντια» να διασώσουμε τις θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων μας, ο κος Ραγκούσης μας ζητά να κλείσουμε τις δημοτικές επιχειρήσεις. Ζητά αντί να αναθέτουμε εργασίες όπως η καθαριότητα, η λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών, τα δημοτικά αθλητικά προγράμματα, σε εργαζόμενους του Δήμου, να γίνονται διαγωνισμοί για την επιλογή αναδόχων.


Ο εκλεκτός «υποψήφιος» και διάδοχος της προηγούμενης διοίκησης ( που με την πολιτική που ακολούθησε ανέδειξε το Δήμο Αμαρουσίου ως τον πιο χρεωμένο Δήμο της χώρας μας) επιθυμεί να επανέλθουμε στο «προηγούμενο καθεστώς».
Ένα καθεστώς όπου την καθαριότητα του Δήμου την αναθέταμε σε ιδιώτες εργολάβους τους οποίους και ακριβοπληρώναμε, για να απασχολούν κινέζους και πακιστανούς εργάτες.


Ο κος Σ. Ραγκούσης κόπτεται δήθεν για το οικονομικό συμφέρον του Δήμου, καταγγέλοντας ένα σύστημα λειτουργίας που «στήθηκε» τα προηγούμενα δέκα χρόνια με τη δική του ανοχή και συμμετοχή. Αλλά στην πράξη προτιμά τα χρήματα των δημοτών να πηγαίνουν στους ιδιώτες εργολάβους, κι όχι στον ίδιο το Δήμο. Και φαίνεται να ξεχνά ότι η ΔΕΑΔΑ και ο Οργανισμός Εργασίας δεν στήθηκαν από τη σημερινή Διοίκηση.


Ο κος Σ. Ραγκούσης δεν ενδιαφέρεται για το συμφέρον του Δήμου. γιατί αν ενδιαφερόταν, στην επιστολή που έστειλε στον συνεπώνυμο του Υπουργό Εσωτερικών θα έκανε μια τουλάχιστον αναφορά σε βάρος της Κυβέρνησης για το γεγονός ότι περιέκοψε κατά 30% τους πόρους που αποδίδει το Κράτος στους Δήμους μέσω των ΚΑΠ. Και  κατά 20% μέσω της ΣΑΤΑ; Γιατί δεν λέει κουβέντα γι αυτό;


Αν λοιπόν η αστήρικτη και στερούμενη πάσης αλήθειας καταγγελία του κου Σ. Ραγκούση στο Υπουργείο Εσωτερικών θέσει σε κίνδυνο τη συνέχιση της λειτουργίας της ΔΕΑΔΑ (η οποία είναι προγραμματισμένη να έχει ολοκληρωθεί ως τις 31-12-2010) και του Οργανισμού Εργασίας, θα σταματήσουν να παρέχονται το 80% των υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου. Και θα μείνουν στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενοι.     


Ο κος Σ. Ραγκούσης εξυπηρετεί  μικροπαραταξιακά συμφέροντα και σκοπιμότητες στρεφόμενος ενάντια στους εργαζόμενους και εμποδίζοντας τη Δημοτική Αρχή να προσφέρει έργο και υπηρεσίες στους πολίτες της πόλης. Δεν ενδιαφέρεται για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, αλλά για το κλείσιμο του.


Στις αστήρικτες καταγγελίες του κου Σ. Ραγκούση η σημερινή διοίκηση  του Δήμου απαντά με την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου διαχείρισης, που προβλέπει τη σταδιακή μετάβαση σε μια νέα εποχή που κυρίαρχα στοιχεία της είναι η διαφάνεια, το νοικοκύρεμα και η μείωση των εξόδων. Και πάνω από όλα, η μόνιμη επίλυση του εργασιακού καθεστώτος των εργαζομένων μας και η εξυπηρέτηση των δημοτών μας.


Γραφείο Τύπου


Μετάβαση στο περιεχόμενο