Ο Καραγκιόζης στις γειτονιές του Αμαρουσίου διασκέδασε μικρούς και μεγάλους

Print Friendly, PDF & Email


 
|download _.jpg file 402 KB|

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών απ’ όλα τα σχολεία του Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκαν από τις 8 έως τις 13 Ιουνίου 2008 οι παραστάσεις θεάτρου σκιών, που οργάνωσαν, για πρώτη χρονιά φέτος, ο Δήμος Αμαρουσίου και το Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου με τίτλο «Ο Καραγκιόζης στις γειτονιές του Αμαρουσίου».
Οι παραστάσεις δόθηκαν παρουσία του Προέδρου του Σπαθαρείου Μουσείου κ. Δημήτρη Λέκκα στους χώρους 6 δημοτικών σχολείων του Αμαρουσίου.


Στο κλείσιμο της σχολικής χρονιάς, οι μικροί μας φίλοι και οι γονείς τους διασκέδασαν με τον αγαπημένο τους ήρωα τον Καραγκιόζη, τον οποίο απόλαυσαν στο πανηγύρι αλλά και ως τραγουδιστή με τους γνωστούς καραγκιοζοπαίκτες Γιάννη Νταγιάκο και Τάσο Γεωργίου.|download _.jpg file 210 KB|


Με αφορμή την πολιτιστική αυτή διοργάνωση «Ο Καραγκιόζης στις γειτονιές του Αμαρουσίου», ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε:
«Η αγαπημένη σε όλους μας φιγούρα του καραγκιόζη, που μαζί του μεγάλωσαν γενιές και γενιές, έχει ταυτιστεί με το Μαρούσι και τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας. Η τέχνη του Θεάτρου Σκιών έχει βρει μια φιλόξενη στέγη στο Σπαθάρειο Μουσείο του Δήμου Αμαρουσίου που μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων όπως είναι τα γνωστά σε όλους μας «Σπαθάρεια» προσπαθεί να διαφυλάξει και να μεταλαμπαδεύσει στα παιδιά μας αυτό το μοναδικό στοιχείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ο Δήμος μας και το Σπαθάρειο Μουσείο θέλοντας να αναδείξουν ακόμη περισσότερο το Θέατρο Σκιών διοργάνωσαν για πρώτη φορά φέτος το πρόγραμμα «Παραστάσεις Καραγκιόζη στις γειτονιές του Αμαρουσίου» ώστε ο καραγκιόζης και οι φίλοι του να περιοδεύσουν στα δημοτικά σχολεία της πόλης μας για να σκορπίσουν γέλιο και χαρά αλλά και επίκαιρα διδακτικά μηνύματα σε μικρούς και μεγάλους».


Ο Πρόεδρος του Σπαθαρείου Μουσείου Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου κ. Δημήτριος Λέκκας αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της διοργάνωσης τόνισε ότι η «περιοδεία» του Καραγκιόζη στις γειτονιές της πόλης θα συνεχισθεί, γιατί στόχος του Δήμου Αμαρουσίου και του Σπαθαρείου Μουσείου είναι να αναδείξουν και να προωθήσουν ακόμη περισσότερο την τέχνη του Θεάτρου Σκιών ως ένα μοναδικό και ζωντανό κύτταρο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που συνεχίζει να προσελκύει την αγάπη και το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο