Ο ΙΣΑ συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, με θέμα το Σχέδιο Νόμου για τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας των Ιατρικών Συλλόγων

Print Friendly, PDF & Email

Την προσπάθεια φίμωσης και υποβάθμισης των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας  με ένα Σχέδιο Νόμου που αποτελεί ταφόπλακα για τον ιατρικό κόσμο κατήγγειλαν οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας που συμμετείχαν σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο ΙΣΑ στα γραφεία του.

Οι συμμετέχοντες  που εκπροσωπούσαν άνω του 65% του ιατρικού σώματος της χώρας μίλησαν για ιστορική ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενεές να διατηρήσουν δυνατή τη φωνή του ιατρικού σώματος την κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύει η χώρα.

Κοινός τόπος ήταν ότι το Σχέδιο Νόμου περιλαμβάνει αντιδημοκρατικές και αναχρονιστικές διατάξεις που οδηγούν στην σταδιακή υποβάθμιση των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας.  Όπως τονίστηκε ο γεν. γραμματέας του ΠΙΣ  Δημήτρης Βαρνάβας  εκπροσωπώντας τον επονείδιστο  κυβερνητικό συνδικαλισμό ασκεί ανήθικο μπούλινγκ σε όσους τολμούν να υπερασπιστούν τα δίκαια αιτήματα του ιατρικού σώματος και να προβάλουν αντιστάσεις στην αυθαιρεσία της πολιτικής ηγεσίας, αποσκοπώντας στην εγκαθίδρυση ενός συγκεντρωτικού και ελεγχόμενου από την πολιτική εξουσία συστήματος εκπροσώπησης των γιατρών.
 

Οι συμμετέχοντες τόνισαν επίσης ότι το Σχέδιο Νόμου διατηρεί αντιδημοκρατικές και αναχρονιστικές διατάξεις όπως για παράδειγμα η μη αναλογικότητα στην εκπροσώπηση στον ΠΙΣ και το Βασιλικό Διάταγμα του 1957 που δεν επιτρέπει την επικοινωνία των Ιατρικών Συλλόγων με τους Φορείς ενώ εισάγει ρυθμίσεις που αποτελούν το Δούρειο Ίππο για την υποβάθμιση των Ιατρικών Συλλόγων.

Οι συμμετέχοντες επεσήμαναν ότι ο ΠΙΣ  δεν έχει μέλη ιατρούς και δεν μπορεί να χορηγεί πιστοποιητικά good standing, χωρίς σχετική βεβαίωση του οικείου ΙΣ.

Επισημάνθηκε  ότι οι Ιατρικοί Σύλλογοι προτίθενται να διεκδικήσουν η οικονομική συμμετοχή των Συλλόγων να γίνεται  με βάση την εκπροσώπησή τους  στον ΠΙΣ .

Οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων που συμμετείχαν στη σύσκεψη κατέληξαν ότι από κοινού θα διεκδικήσουν μια δημοκρατική και κοινώς αποδεκτή αναμόρφωση και μεταρρύθμιση του νομικού πλαισίου που διέπει τους Ιατρικούς Συλλόγους διασφαλίζοντας ότι θα παραμείνει ισχυρή η φωνή του ιατρικού σώματος.

.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                          ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 

Σχετικά αρχείαΟ ΙΣΑ συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, με θέμα το Σχέδιο Νόμου για τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας των Ιατρικών Συλλόγων_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο