Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στην 1η Πανελλήνια Ημερίδα Μηχανισμού Υποστήριξης Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Δικτύωσης Συνεργασίας σε Τοπικό και Περιφερειακό Επίπεδο

Print Friendly, PDF & Email
Σε μια πανελλήνια συνάντηση φορέων και επαγγελματιών ψυχικής υγείας που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του ΥΥΚΑ και είχε θέμα τις τρέχουσες εξελίξεις στην ψυχιατρική μεταρρύθμιση εν μέσω της κρίσης και το ρυθμιστικό ρόλο του προγράμματος ΨΥΧΑΡΓΩΣ, μίλησε για τις θέσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στη διαφύλαξη της Δημόσιας Ψυχικής Υγείας ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Γιώργος Πατούλης.


Ο κος Πατούλης αναφέρθηκε στο σπουδαίο ρόλο που έχει η Πρόληψη στην Ψυχική Υγεία και μίλησε για έναν Εθνικό Υγειονομικό Επανασχειδασμό που θα έχει πρωταρχικό πυλώνα την πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη των ψυχιατρικών νοσημάτων


‘Ζούμε σε μία εποχή που η οικονομική κρίση έχει πάρει πια διαστάσεις ανθρωποκτονικής και έχει εκτινάξει τα ψυχικά νοσήματα στα ύψη. Η αποδιοργάνωση της προσωπικότητας και η ελλιπής ικανότητα αυτοελέγχου σε χιλιάδες ψυχικά νοσούντες οδηγεί σε ανεξέλεγκτα φαινόμενα και συμπεριφορές. Πρωταρχικός στόχος πρέπει να είναι η Πρόληψη και επόμενος η Αποασυλοποίηση και η Ημιαυτόνομη διαβίωση των ατόμων με ψυχικά νοσήματα, μέσα από μεγάλες προσπάθειες κοινωνικής ένταξης και προσαρμογής.


Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών συνεχάρη την κα Κουλούρη, Διευθύντρια Ψυχικής Υγείας του ΥΥΚΑ για το σπουδαίο έργο που επιτελεί η Υπηρεσία της και το πρόγραμμα ΨΥΧΑΡΓΩΣ και τόνισε ότι το ΥΥΚΑ, πρέπει πια να κάνει καθημερινή πράξη τα προγράμματα του παρελθόντος.


Παρουσία της κας Σκοπούλη, Υφυπουργού και πολλών εκπροσώπων φορέων ψυχικής υγείας, ο κος Πατούλης μίλησε για τις ευθύνες και τους ρόλους που πρέπει να αναλάβουν οι ιθύνοντες της Δημόσιας υγείας, ώστε να αποφευχθεί κάθε μοιραία έκβαση αυτοχειρίας που κοστίζει ζωές όχι μόνο ψυχικά αλλά και βιολογικά στην κοινωνία μας του 2013.

Μετάβαση στο περιεχόμενο