Ο Γ. Πατούλης συζητά τα προβλήματα των γειτονιών του Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


Ο κ. Πατούλης παρακολουθεί τους κατοίκους της περιοχής του Νέου Αμαρουσίου, οι οποίοι του αναφέρουν τα προβλήματα της περιοχής τους.
|download file .jpg 104 KB|
ο κ. Πατούλης παρουσιάζει στους κατοίκους του Νέου Αμαρουσίου τα έργα που έχουν ήδη γίνει στην περιοχή, αλλά και ό,τι πρόκειται να γίνει τους επόμενους μήνες.
|download file .jpg 108 KB|

 


 


Στη γενική συνέλευση του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου του Νέου Αμαρουσίου παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου.


Στη Γενική συνέλευση του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου του Νέου Αμαρουσίου, βρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης. Όπως τόνισε ο κ. Δήμαρχος, «δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στη συνεργασία μας με τους συλλόγους των γειτονιών του Αμαρουσίου, που αποτελούν για εμάς συμμάχους και συμβούλους στο έργο μας».Ο κ. Πατούλης είχε μια φιλική συζήτηση με τους κατοίκους, οι οποίοι του έθεσαν προς συζήτηση τόσο θέματα που αφορούν στη γειτονιά τους, όσο και ευρύτερα θέματα του Αμαρουσίου. Παράλληλα, ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει στην περιοχή, όπως οι διανοίξεις και οι ασφαλτοστρώσεις δρόμων, οι νέοι αγωγοί ακαθάρτων που κατασκευάστηκαν με αποτέλεσμα δεκάδες νοικοκυριά να έχουν συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης, η εγκατάσταση στην περιοχή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, η ανακαίνιση του Αθλητικού Κέντρου και του Κολυμβητηρίου.Ενώ στο πλαίσιο της αναθεώρησης του σχεδίου πόλης για τις χρήσεις γης, η οδός Κυπρίων Αγωνιστών, μετατρέπεται από Πολεοδομικό Κέντρο γειτονιάς σε αμιγή κατοικία.Επίσης ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στη κυκλοφοριακή μελέτη που έχει εκπονηθεί, για να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα που προκαλεί στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας που ζουν εκεί, η διέλευση χιλιάδων αυτοκινήτων σε ημερήσια βάση.  Η εφαρμογή της μελέτης θα γίνει εφόσον υπάρξει μια ολοκληρωμένη διαβούλευση με τους κατοίκους και το Σύλλογο της περιοχής.


Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και σε έργα που πρόκειται να γίνουν στην περιοχή, όπως είναι η διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς, όπου αναμένεται η τελική απόφαση από το Σ. T. Ε. αλλά και η αλλαγή του δημοτικού φωτισμού με την τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και στην περιοχή του Νέου Αμαρουσίου.Επίσης αναφέρθηκε και στην προετοιμασία του νέου σχεδίου για το Μαρούσι της επόμενης δεκαετίας, το οποίο θα τεθεί σε δημόσιο διάλογο με τους κατοίκους, στο οποίο προβλέπονται σημαντικά έργα στις γειτονιές.Ο κ. Δήμαρχος διευκρίνισε ότι οι παρεμβάσεις γίνονται στην περιοχή με Δημοτικούς πόρους, χωρίς να υπάρξει τα τελευταία χρόνια ούτε ένα ευρώ αύξηση των Δημοτικών τελών, ενώ ισχύει πλήρης απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών για τα άτομα με αναπηρία πάνω από 67%, για τους απόρους και τους πολυτέκνους και μειωμένα κατά 50% στις τρίτεκνες οικογένειες. Στον ισχυρισμό κατοίκου ότι δίνονται πολλά χρήματα για τις αναπλάσεις του Κέντρου, ο κ. Πατούλης απάντησε ότι «αυτός ο ισχυρισμός δεν αληθεύει, καθώς τα έργα στο Κέντρο χρηματοδοτούνται από τη Νομαρχία Αθηνών κι όχι από πόρους του Δήμου. Και είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος μας διεκδίκησε και κέρδισε τόσα χρήματα για έργα, σε αντίθεση με τις παρεμβάσεις και τις αναπλάσεις του παρελθόντος, που κόστισαν δεκάδες εκατομμύρια στους Μαρουσιώτες».Οι κάτοικοι επίσης έθεσαν το θέμα της ασφάλειας, για το οποίο όπως είπε ο κ. Πατούλης, υπάρχει η διαβεβαίωση από την ΕΛ. ΑΣ. ότι πολύ σύντομα ο θεσμός του Αστυνόμου της Γειτονιάς θα αρχίσει να λειτουργεί και στο Νέο Μαρούσι. Ενώ τόνισε πως έχει ζητήσει από την ηγεσία του Υπουργείου την ενίσχυση με περισσότερο προσωπικό του Αστυνομικού τμήματος Αμαρουσίου.
«Θα βρισκόμαστε σε κάθε γειτονιά του Αμαρουσίου για να ακούμε τα προβλήματα των κατοίκων και να συζητήσουμε μαζί τους, πως θέλουν το Μαρούσι των επόμενων ετών. Η φωνή του κόσμου αποτελεί για μας σημαντικό σύμβουλο στο έργο μας και στο όραμα που έχουμε για το Μαρούσι της επόμενης 10ετίας», επεσήμανε ο κ. Πατούλης.Ο κ. Δήμαρχος συνοδευόταν από τους αντιδημάρχους κ. Δ. Καραλαύτη και Ρ. Χαλιώτη και τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Γ. Ζήκο, Γ. Πουλόπουλο, Σ. Σταθούλη και Ν. Γαρδέλη.


  


 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο