Ο Γ. Πατούλης στις γειτονιές του Αμαρουσίου/Συγκέντρωση ενημέρωσης των κατοίκων της Πολεοδομικής Ενότητας του Αγίου Θωμά , για το έργο και τις παρεμβάσεις του Δήμου Αμαρουσίου στην περιοχή τους

Print Friendly, PDF & Email
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης ανταλλάσει θερμό χαιρετισμό με τους κατοίκους της περιοχής του Αγίου Θωμά, οι οποίοι παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες λόγω ζέστης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ενημέρωσης του Δήμου.
|download file .jpg 110KB|


Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης εκτός από τον απολογισμό των έργων και των παρεμβάσεων που έχουν υλοποιηθεί έως σήμερα, παρουσίασε και το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του Αγίου Θωμά για τα επόμενα χρόνια. Στρατηγικό σχέδιο το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.
|download file .jpg 103KB|

Το έργο και τις παρεμβάσεις της σημερινής Διοίκησης του Δήμου στην περιοχή του Αγίου Θωμά, παρουσίασε σε δεκάδες κατοίκους της συγκεκριμένης γειτονιάς ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Η συγκέντρωση ενημέρωσης έγινε με αφορμή την ολοκλήρωση των έργων, αλλά και τον προγραμματισμό μιας νέας σειράς παρεμβάσεων, που περιλαμβάνονται στο στρατηγικό σχέδιο του Δήμου για την επόμενη τετραετία.


Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο νέο πάρκο επί της οδού Πρωταγόρα που δημιουργήθηκε πριν ένα χρόνο, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής. Στο οικόπεδο που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Πρωταγόρα και Νιόβης δίπλα στο ρέμα, μετά τον περιβαλλοντικό καθαρισμό του, έγινε δεντροφύτευση και τοποθετήθηκε χλοοτάπητας, ώστε σήμερα οι κάτοικοι να έχουν στη διάθεσή τους ένα νέο χώρο πρασίνου.


Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης ευχαρίστησε τους κατοίκους για την ανταπόκριση τους στο κάλεσμα ενημέρωσης του Δήμου, και μάλιστα σε πολύ αντίξοες συνθήκες λόγω της ζέστης που επικρατούσε. Ανταπόκριση που αποδεικνύει αφενός το ενδιαφέρον τους για τα ζητήματα της περιοχής που ζουν, αλλά αφετέρου αποτελεί και έμπρακτη στήριξη στην προσπάθεια που κάνει η Διοίκηση του Δήμου να δώσει λύσεις σε προβλήματα και ελλείψεις ετών, σε μια γειτονιά ουσιαστικά παραμελημένη  από τις διοικήσεις του χθες.


Ο Δήμαρχος υπενθύμισε στους κατοίκους τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για την αναβάθμιση της περιοχής του Αγίου Θωμά, δεσμεύσεις που σήμερα, 40 μήνες μετά, έχουν γίνει πράξη στο μεγαλύτερο ποσοστό τους.
Ενδεικτικά ανέφερε ότι στο διάστημα αυτό υλοποιήθηκαν στην περιοχή μια σειρά από έργα όπως  :
• Εργασίες οδοποιίας – ασφαλτόστρωσης στους δρόμους: Αγίου Θωμά, Γαλάτειας, Ερατούς, Καλυψούς, Νεμέσεως, Ναυσικάς, Βλαχερνών, Ανωνύμου, Μενελάου, Νιόβης, Ισοκράτους, Ισθμιωνικών, Μυκηνών, Νεφέλης, Πρωταγόρα, Τήλου, Φαιάκων, Αγίου Κωνσταντίνου, Αθλητών, Δραγατσανίου, Ιερού Λόχου, Αμαρυσίας Αρτέμιδος.
• Η κατασκευή αγωγού ακαθάρτων στις οδούς:  Επιδαύρου, Αρτέμιδος, Κ. Αιτωλού, Βλαχερνών, Νιόβης, Ανώνυμου (Διονύσου), Νεμέσεως, Ισοκράτους, Νιόβης, Χρυσηϊδος, Μενελάου και Ερατούς. Επίσης, ολοκληρώθηκε η κατασκευή αγωγού ακαθάρτων στην οδό Αμφιτρίτης.
• Εγκαινιάστηκε και λειτουργεί στην γειτονιά του Αγίου Θωμά το νέο Δημοτικό Ωδείο, επί της οδού Νιόβης, που αποτελεί σήμα              κατατεθέν για την πολιτιστική ανάπτυξη στην πόλη μας.
• Στην ίδια περιοχή λειτουργεί εδώ και λίγες μέρες , επί της οδού Ζήνωνος Ελεάτου, μια νέα κοινωνική δομή του Δήμου, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία.
• Από το Νοέμβριο του 2009 τέθηκαν σε εφαρμογή νέες ρυθμίσεις στάθμευσης, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει και η εφαρμογή νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, μετά την ολοκλήρωση της μελέτης που εκπονείται.
• Ηλεκτροφωτίστηκε η παιδική χαρά επί της Αμ. Αρτέμιδος.
• Ενισχύθηκε ο δημοτικός ηλεκτροφωτισμός με την αντικατάσταση των παλιών φωτιστικών σωμάτων με  νέους λαμπτήρες, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. Ήδη, έχουν τοποθετηθεί νέα φωτιστικά στις
     οδούς Νιόβης, Πετρούτσου, Μαραθωνοδρόμου, Έλλης, Μεσογείου, Πάροδος
     Νιόβης και Πετρούτσου, Διονύσου, Πλατεία Εργατικών Κατοικιών.


Εκτός από τον απολογισμό των παρεμβάσεων , ο Δήμαρχος Αμαρουσίου παρουσίασε και το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του Αγίου Θωμά και τα επόμενα χρόνια. Στρατηγικό σχέδιο το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.


Στη συνέχεια, οι κάτοικοι είχαν την ευκαιρία για αρκετή ώρα να εκθέσουν τις απόψεις τους και να συνομιλήσουν για τα προβλήματα της γειτονιάς τους  με τον κ. Πατούλη, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι η συνάντηση αυτή θα επαναληφθεί σύντομα.                  
 


Μετάβαση στο περιεχόμενο