Ο Γ. Πατούλης σε Συνέδριο για την πρόληψη στο πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας. Γ. Πατούλης: «Το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας»

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας κ Γ. Πατούλης και η κ. Έλενα Στάμου, Εθνική συντονίστρια του προγράμματος ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΦΗ
|download file .jpg 96 KB|
 


 


Την αμέριστη υποστήριξη του στην προώθηση του προγράμματος «ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ»  για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας, εξέφρασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργος Πατούλης, στο συνέδριο που διοργάνωσε η Εθνική Συντονιστική Ομάδα του Προγράμματος, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ.     


Ως στόχο το συνέδριο «ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by EPODE» είχε να παρουσιαστεί η υλοποίηση της μεθοδολογίας EPODE στην Ελλάδα για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας, αλλά και να συζητηθούν οι διαστάσεις, τα αίτια και οι επιπτώσεις της παιδικής παχυσαρκίας.    


Το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας ΟΤΑ υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με την εταιρεία Nostus που είναι ο Εθνικός Συντονιστής του Ευρωπαϊκού προγράμματος, με σκοπό την προώθησή του στους 145 Δήμους μέλη του σε όλη την Ελλάδα.


«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας που υποστηρίζεται από έγκριτους επιστήμονες, το οποίο θα επιδιώξουμε να  προωθήσουμε σε όλους τους Δήμους μέλη μας», υπογράμμισε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε: «Εκφράζω την αμέριστη υποστήριξη μου ως Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας, αλλά πρωτίστως ως γιατρός σε προγράμματα πρόληψης τόσο σημαντικά.
Είναι γεγονός ότι η υγεία του παιδιού επηρεάζει την κατάσταση της υγείας του μελλοντικού ενήλικα. Η πρόληψη της παιδική παχυσαρκίας αφορά όλες τις τοπικές κοινωνίες και αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τη Δημόσια Υγεία τα επόμενα χρόνια. Το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό σας στη σημαντική προσπάθεια που γίνεται για να καταπολεμηθεί ένα φαινόμενο, το οποίο έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στη χώρα μας.»
 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο