Ο φθηνός λαϊκισμός βλάπτει το δημόσιο συμφέρον

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Αμαρουσίου, σχετικά με τη στάση της σημερινής Διοίκησης απέναντι στην πολιτική της παραχώρησης από το Κράτος δημόσιων χώρων της πόλης σε ιδιώτες για αξιοποίηση τους, θέλουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

  1. Η Διοίκηση Πατούλη έχει ξεκάθαρα ταχθεί υπέρ της παραχώρησης συγκεκριμένων δημόσιων χώρων (ΧΕΥ)  από το Κράτος προς το Δήμο, με σκοπό την αξιοποίησή τους προς όφελος των κατοίκων. Η παραχώρηση των χώρων αυτών είναι υποχρέωση της Κεντρικής Εξουσίας προς την πόλη και τους συμπολίτες μας, προκειμένου να αποκατασταθεί το περιβαλλοντικό ισοζύγιο του προαστίου μας, το οποίο επιβαρύνθηκε τα προηγούμενα χρόνια από την άναρχη δόμηση και τη συσσώρευση πλήθους εμπορικών χρήσεων. Στο ίδιο πλαίσιο, διεκδικούμε χρήματα από τη Πολιτεία για τη διαμόρφωση των χώρων αυτών.
  2. Η Διοίκηση Πατούλη δεν ευθύνεται για τη δημιουργία των τετελεσμένων που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στο Μαρούσι, με τις μεταολυμπιακές χρήσεις και τη δημιουργία των μεγάλων εμπορικών κέντρων. Σε κάθε όμως περίπτωση ο Δήμος Αμαρουσίου διεκδικεί ρόλο και λόγο στα νέα σχέδια που προωθούνται για την αξιοποίησή τους. Δεν απορρίπτουμε τη συνεργασία με τους ιδιώτες επενδυτές, αντίθετα την επιθυμούμε, αρκεί η όποια επένδυση να λαμβάνει υπόψη τις τοπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες.
  3. Τέλος, είμαστε αντίθετοι με το φθηνό λαϊκισμό και τις αδιέξοδες απόψεις που υποστηρίζει η σημερινή παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Αμαρουσίου. Θέσεις και απόψεις που έρχονται σε κόντρα με τη λογική και δεν λαμβάνουν υπόψη τη σημερινή δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία της χώρας και την ανάγκη να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία μέσω της προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων.
Μετάβαση στο περιεχόμενο