Ο Εορτασμός των Θεοφανίων στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με την οικογένεια του και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου παρακολουθούν τον Αγιασμό των Υδάτων στην πλατεία Αγίας Λαύρας, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη πατέρα Νικόλαου και του πατέρα Χρήστου.
|download file .jpg 293KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης και το Δ. Σ. του Συλλόγου των Αθμονέων, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου
|donwload file .jpg 167KB|


 


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, έγινε με θρησκευτική κατάνυξη ο εορτασμός των Θεοφανίων στην πόλη μας.

Το πρωί της 6ης Ιανουαρίου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη , των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης και εκπροσώπων συλλόγων της πόλης. Ακολούθησε  ο πατροπαράδοτος Αγιασμός των Υδάτων, στην πλατεία Αγίας Λαύρας με τη συμμετοχή εκατοντάδων συμπολιτών μας.

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης παραβρέθηκαν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του Συλλόγου Αθμονέων, που έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού μεγάρου, παρουσία μελών και φίλων του συλλόγου.

Στον χαιρετισμό του και κόβοντας το κομμάτι της πίτας, το οποίο το αφιέρωσε στα μέλη του Συλλόγου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης είπε χαρακτηριστικά ότι «Ο Σύλλογος Αθμονέων ενώνει όλους τους Μαρουσιώτες και είναι σημαντικό που το πετυχαίνει αυτό, γιατί μόνο με ενότητα θα πάμε μπροστά. Είναι η καρδιά της πόλης μας ο Σύλλογος, η καρδιά όλων μας, που αγαπάμε το ΜΑρούσι». Παράλληλα κάλεσε τους δημότες να συμμετάσχουν στην διαβούλευση που θα ξεκινήσει για το Μαρούσι του αύριο, επισημαίνοντας ότι «την ιστορία της πόλης δεν την ξεχνάμε, δεν απεμπολούμε όποιον πρόσφερε σε αυτή την πόλη, είμαστε αυτοί που θα λέμε πάντα ότι η Ιστορία έχει γραφτεί, τα καλά τα χειροκροτούμε, όποιος κι αν τα έκανε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν κι άλλα καλά για την πόλη ή δεν υπάρχουν κι άλλοι που μπορούν να προσφέρουν. Μαζί θα σχεδιάσουμε το μέλλον που μας αξίζει».

Επίσης ο κ. Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι τις επόμενες βδομάδες θα εγκαινιαστεί το νέο κτήριο στο οποίο θα στεγαστεί το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο, σε ένα χώρο σύγχρονο που θα αντιπροσωπεύει όμως παράλληλα και το ύφος του μουσείου.
           


Μετάβαση στο περιεχόμενο