Ο Δήμος Αμαρουσίου βραβεύει τους τρεις καλύτερους λαχανόκηπους στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης

Print Friendly, PDF & Email|download file.jpg 56 KB||download file.jpg 75 KB||download file .jpg 38 KB|


Με τη βράβευση τη Δευτέρα 6 Και την Τρίτη 7 Ιουνίου, επομένη της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, των τριών καλύτερων λαχανόκηπων που δημιουργήθηκαν στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης, ολοκληρώνεται η επιτυχημένη βιωματική δράση του Δήμου Αμαρουσίου. Η ενέργεια, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Προγράμματος Υποστήριξης Πρωτοβουλιών για νέους» και με τη συνεργασία του Τοπικού Συμβουλίου Νέων (ΤΟ.ΣΥ.Ν) Αμαρουσίου. Συνολικά φυτεύτηκαν οκτώ λαχανόκηποι σε ισάριθμα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου.


Από αυτά, η επιτροπή της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου επέλεξαν να βραβεύσουν ως καλύτερους τους λαχανόκηπους τριών Δημοτικών Σχολείων. Συγκεκριμένα, το πρώτο βραβείο θα απονεμηθεί στο 8ο Δημοτικό Σχολείο, το δεύτερο στο 4ο Δημοτικό και το τρίτο στο 6ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης.


Η απονομή θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 11 π.μ. με το 3ο βραβείο καλύτερου λαχανόκηπου στους μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου. Την Τρίτη θα συνεχιστεί με το 1ο βραβείο στις 10 π.μ. στους μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου, και θα ολοκληρωθεί στις 11:30 π.μ. την ίδια ημέρα με τη βράβευση στη δεύτερη θέση του λαχανόκηπου των μαθητών του 4ου Δημοτικού Σχολείου.


Σε κάθε μαθητή από τα τρία βραβευθέντα σχολεία θα απονεμηθεί ονομαστικός έπαινος και μαζί ως έπαθλο θα προσφερθεί μία τσάντα ανακύκλωσης που θα περιέχει ένα DVD με την ιστορία του Δήμου Αμαρουσίου, το βιβλίο του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας για τις πρώτες βοήθειες που έχει επιμεληθεί ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενημερωτικό υλικό για την ανακύκλωση και μία γλάστρα με ένα φυτό ελιάς.


Ειδικά για τους νικητές του 1ου βραβείου, μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου, στη σακούλα ανακύκλωσης θα έχει προστεθεί και ένα εκπαιδευτικό βιβλίο για να τους συντροφεύει στη διάρκεια του καλοκαιριού.


Το γενικό συντονισμό της δράσης, από μέρους του Δήμου Αμαρουσίου, είχε ο υπεύθυνος του προγράμματος Παντελής Τσιτσιμπάσης, ενώ πολύτιμη ήταν η συμβολή των εκπροσώπων του ΤΟ.ΣΥ.Ν Αμαρουσίου, Προέδρου Θανάση Βλαχοπιώτη, και του μέλους Ηλία Ζορμπαλά.


Με την ευκαιρία της λήξης του προγράμματος και της απονομής των βραβείων στους νικητές ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Με την απονομή των επαίνων στους μαθητές των τριών σχολείων με τους καλύτερους λαχανόκηπους ολοκληρώνεται ένα πρόγραμμα που αγκαλιάστηκε από τα παιδιά με ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Ένα πρόγραμμα που έφερε τα παιδιά πιο κοντά στη φύση, στα προϊόντα της μέσα στο ίδιο τους το σχολείο, μία βιωματική δραστηριότητα μέσα από την οποία γνώρισαν βότανα και λαχανικά, διδάχθηκαν για τη διατροφική τους αξία, για την καλλιέργεια και την ανάπτυξή τους. Η δράση, μετά την επιτυχία της, θα συνεχιστεί με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Συγχαίρω τους μαθητές όλων σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα περιβάλλοντας με αγάπη και φροντίδα τους λαχανόκηπούς τους».   Μετάβαση στο περιεχόμενο