Ο Δήμος Αμαρουσίου τίμησε τον Δημήτρη Ασημακόπουλο δίνοντας το όνομά του σε δρόμο στην Κοκκινιά

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γ.Πατούλης με τη σύζυγο του Δ.Ασημακόπουλου Νίκη, κάνουν την ονοματοθεσία του δρόμου με το όνομα του επιφανούς συμπολίτη μας.
|download file .jpg 155Kb|Ο Δήμαρχος κ.Γ.Πατούλης με τον αντιδήμαρχο κ.Δ.Καρλαύτη, κατά την τελετή της ονοματοθεσίας της οδού Δημήτρη Ασημακόπουλου.
|download file .jpg 182Kb||download file .jpg 65Kb|

Το γήπεδο μπάσκετ-βόλεϊ στο πάρκο Αργοναυτών & Μεσογείων, που πήρε την ονομασία «Αθλητικός χώρος Δημήτρης Ασημακόπουλος».


|download file .jpg 136Kb|


Γ.Πατούλης: «Μια Πολιτεία μπορεί να προοδεύσει μόνο όταν σέβεται τους πολίτες της και αναγνωρίζει την προσφορά τους, πέρα και πάνω από κομματικές ταμπέλες.»


Με μια σεμνή εκδήλωση, ο Δήμος Αμαρουσίου τίμησε τον επιφανή συμπολίτη μας Δημήτρη Ασημακόπουλο, δίνοντας το όνομά του σε δρόμο της Κοκκινιάς, σε μια περιοχή για την αναβάθμιση της οποίας αγωνίστηκε όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γ.Πατούλης, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Δ.Ασημακόπουλου και στη δράση του στα κοινά του Αμαρουσίου τόσο μέσα από τον Α.Σ. Νίκη Αμαρουσίου όσο και μέσα από την Παρέμβαση Πολιτών Αμαρουσίου.

«Αποδίδουμε σήμερα τιμή σε έναν άνθρωπο του αθλητισμού και του πολιτισμού, που παρά το χτύπημα της μοίρας, στάθηκε με θάρρος και αντιμετώπισε με υπερηφάνεια τις δυσκολίες μέχρι την ύστατη ώρα. Μια Πολιτεία μπορεί να προοδεύσει μόνο όταν σέβεται τους πολίτες της και αναγνωρίζει την προσφορά τους, πέρα και πάνω από κομματικές ταμπέλες, διαχωριστικές γραμμές και πολιτικά στερεότυπα. Ο Δήμος Αμαρουσίου -μέσα από τη σημερινή ονοματοθεσία- αποδεικνύει ότι αυτό το κάνει πράξη. Φιλοσοφία της Δημοτικής μας Αρχής, άλλωστε, είναι η υπέρβαση των μικροκομματικών και μικροπαραταξιακών σκοπιμοτήτων», ανάφερε ο κ.Πατούλης.

«Όλες οι Μαρουσιώτισσες και οι Μαρουσιώτες, όλοι όσοι θα περνούν από εδώ, θα αθλούνται στο γήπεδο μπάσκετ στο πάρκο ή θα συμμετέχουν στο αθλητικό τουρνουά προς τιμήν του, θα θυμούνται τον Δημήτρη Ασημακόπουλο σαν έναν άνθρωπο μαχητικό, αγωνιστή, αλλά συνάμα σεμνό και συνεπή με τις ιδέες του. Θα τον θυμούνται ως ένα παράδειγμα ενεργού πολίτη και θα τον ανακαλούν στη μνήμη τους, όπως όλοι εμείς, με σεβασμό και νοσταλγία», είπε κλείνοντας ο κ.Πατούλης.

Στη συνέχεια, μαζί με τη σύζυγο του Δ.Ασημακόπουλου, Νίκη και τον πρόεδρο της Νίκης Αμαρουσίου κ.Α.Τσέκενη, ο κ.Πατούλης έκανε την ονοματοθεσία της οδού Δημήτρη Ασημακόπουλου.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» οι αντιδήμαρχοι κ.Ε.Γαρδέλης, Δ.Καρλαύτης, οι Δημ.Σύμβουλοι κ.Θ.Βελής, Αντ.Παρτσινέβελλος, Γ.Πουλόπουλος, πολλοί κάτοικοι της περιοχής και αθλητές και αθλήτριες του Α.Σ. Νίκη Αμαρουσίου.


Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αμαρουσίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει προβεί στην ονομασία «Αθλητικός χώρος Δημήτρης Ασημακόπουλος» του γηπέδου μπάσκετ-βόλεϊ στο πάρκο Αργοναυτών & Μεσογείων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο