Ο Δήμος Αμαρουσίου τίμησε την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Σημαντική η κοινωνική προσφορά της Εκκλησίας μας.

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γ.Πατούλης με τους Ιερείς των Ιερών Ναών του Αμαρουσίου, κατά το γεύμα προς τιμήν της Ιεραρχίας και των μελών των εκκλησιαστικών Συμβουλίων, επ ευκαιρίας της Κυριακής της Ορθοδοξίας.
|download file .jpg 76Kb|


Ο πατέρας Σαράντος μιλά για τη σημασία της ημέρας της Κυριακής της Ορθοδοξίας στους παρισταμένους.
|download file .jpg 125Kb|


Τη δημιουργία από τον Δήμο Αμαρουσίου «Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για ʼτομα με Αναπηρία» προανήγγειλε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου.


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, με αφορμή τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γιώργος Πατούλης παρέθεσε γεύμα μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, στους Πανοσιολογιότατους και Αιδεσιμολογιότατους εφημέριους και τα μέλη των εκκλησιαστικών συμβουλίων των Ενοριακών Ναών του Αμαρουσίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι όλων των Ενοριών της πόλης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου και των αρχών της πόλης μας.


Ο κ.Δήμαρχος ευχαρίστησε την Εκκλησία και τους Ιερείς της πόλης μας για την άψογη συνεργασία επισημαίνοντας ότι «τα γεύματα αγάπης ήδη καθημερινά προσφέρουν σε πάνω από 60 συμπολίτες μας μια μικρή βοήθεια αλληλεγγύης», ενώ ανήγγειλε ότι «μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα εγκαινιάσουμε το “Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης για άτομα με αναπηρία”, όπου παιδιά και νέοι θα μπορούν να βρίσκουν δημιουργικές ώρες απασχόλησης τα απογεύματα αλλά και τα πρωινά, μια μικρή ένδειξη της κοινωνικής μας ευαισθησίας, που θα θέλαμε να βρει μιμητές».


Ο κ.Δήμαρχος αναφέρθηκε στην μεγάλη προσφορά της Εκκλησίας στον τόπο μας, τονίζοντας ότι «αν δεν υπήρχε η Εκκλησία, ίσως να μην υπήρχε η Ελλάδα σήμερα». Αναφερόμενος στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η χώρα μας ο κ.Πατούλης επεσήμανε:«Η κοινωνική μέριμνα και η ανθρωπιά θα πρέπει να περισσεύει από αυτούς που μπορούν να την προσφέρουν στο συνάνθρωπό τους. Και είναι σίγουρο ότι η Εκκλησία έχει αποδείξει ότι τέτοιες στιγμές είναι κοντά στον συνάνθρωπο, και ιδιαίτερα ο κλήρος του Αμαρουσίου».


Ο κ.Πατούλης αναφέρθηκε και στην υπόθεση της κατάτμησης της Μητροπόλεως Αττικής και στην παρέμβαση του Δήμου Αμαρουσίου στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμο, για να υπάρχει και το όνομα της πόλης του Αμαρουσίου στο όνομα της νέας Μητροπόλεως. Ο κ.Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή. Από την πλευρά του, ο πατέρας Σαράντος, ευχαρίστησε τον κ.Δήμαρχο για την στήριξή του στο έργο της Εκκλησίας και ευχήθηκε να συνεχιστεί αυτή η πολύ καλή συνεργασία.


Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Ιερείς των Ιερών Ναών της πόλης μας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Μ.Μαραγκάκης, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Π.Αλεξανδρής, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ.Δ.Καρλαύτης, Ρ.Χαλιώτη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.Γ.Ζήκος, Κ.Αντωνόπουλος, Ν.Πέππας, Β.Κάββαλος, Ν.Γαρδέλης, Σ.Σταθούλης, Δ.Καμπούκος, Θ.Βελής, Ελ.Λέκκα, Γλ.Μοστρού, Π.Καλογρίδης, Κ.Βλάχος, Π.Σαγρής, Ν.Κάββαλος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο