Ο Δήμος Αμαρουσίου τιμά τη μνήμη του Ευγένιου Σπαθάρη, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την απώλειά του

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 33Kb|


Αποκαλυπτήρια της προτομής του στην πλατεία Κασταλίας, Κυριακή 9 Μαϊου 2010


Επιμνημόσυνη δέηση θα τελεσθεί στη μνήμη του μεγάλου δασκάλου του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών, Ευγένιου Σπαθάρη, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την απώλειά του, την Κυριακή 9 Μαϊου 2010 και ώρα 11:00, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου.


Ο Δήμος Αμαρουσίου τιμώντας τη μνήμη του αληθινού εκφραστή της Ελληνικής Παράδοσης, θα τελέσει στη συνέχεια τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ευγένιου Σπαθάρη, στον εξωτερικό χώρο του Σπαθάρειου Μουσείου Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου (Πλατεία Κασταλίας, Βασ. Σοφίας & Δημητρίου Ράλλη).    


Την ορειχάλκινη προτομή φιλοτέχνησε η γλύπτρια Βασιλική Γρουσοπούλου – Μαρκούση. Έχει ύψος 70  εκ. και είναι τοποθετημένη σε μαρμάρινη βάση, στη οποία απεικονίζονται οι ορειχάλκινες φιγούρες του Καραγκιόζη, του Κολητήρι και του Μπαρμπαγιώργου.


Επίσης, προς τιμή του Ευγενίου Σπαθάρη, το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου αποφάσισε ομόφωνα, μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, το διατηρητέο οίκημα, κληροδοτήματος Λουμίδη, στην πλατεία Ηρώων, ιδιοκτησίας του Δήμου Αμαρουσίου, να ονομασθεί Μουσείο Ευγένιου Σπαθάρη. Ανέθεσε επίσης στη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης να προχωρήσει τις ενέργειες για τη χρηματοδότηση της αναπαλαίωσης του οικήματος, προκειμένου να δημιουργηθεί μόνιμη στέγη του Σπαθάρειου Μουσείου Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου και αντίστοιχη Σχολή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο