Ο Δήμος Αμαρουσίου θα είναι απόλυτα απέναντι και δεν θα ανεχθεί αποφάσεις ερήμην του για περαιτέρω επιβάρυνση και τσιμεντοποίηση της πόλης, μέσα από την εκμετάλλευση ακινήτων του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης κατά τη συνάντηση με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. Ανδρέα Ταπραντζή και στελέχη του Ταμείου, με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας Ν. Πέππα. 


 


Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση του ήδη επιβαρυμένου οικιστικού ιστού στο Μαρούσι με την εκμετάλλευση των ακινήτων ιδιοκτησίας του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης κατά τη συνάντησή του με στελέχη του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου στα γραφεία του φορέα.


Στη συνάντηση εκ’ μέρους του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. συμμετείχαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κος Ανδρέας Ταπραντζής, οι Project Manager Θεόδωρος Γαβριηλίδης,  Σοφία Αθανασοπούλου και ο τεχνικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Σπύρος Τσαγκαράτος.                


Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης επανέλαβε τη σταθερή θέση της Διοίκησης, σύμφωνα με την οποία η συμμετοχή του Δήμου Αμαρουσίου και η διατύπωση γνώμης στις αποφάσεις που λαμβάνονται για την πόλη και τους κατοίκους της πρέπει να θεωρείται απαραίτητη και αναγκαία, ενώ θα βρίσκεται απόλυτα απέναντι στην οποιαδήποτε εκμετάλλευση ή αξιοποίηση ακινήτου, που δεν συνεκτιμά τις ήδη επιβαρυμένες συνθήκες του αστικού περιβάλλοντος της περιοχής.


Ο κος Πατούλης ζήτησε να παραχωρηθούν στο Δήμο ακίνητα ιδιοκτησίας τουΤ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. για να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου και στάθμευσης, προκείμενου να διατηρηθεί η ισορροπία μεταξύ της εκμετάλλευσης που επιδιώκεται και της ανάγκης ύπαρξης κοινόχρηστων χώρων.   


Παράλληλα υπενθύμισε στα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ την ομόφωνη απόφαση-  ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την τροποποίηση του σχεδίου της πόλης, με σκοπό την αλλαγή των χρήσεως γης, των εν λόγω ακινήτων σε κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους προς όφελος των κατοίκων.                


Επίσης, όσον αφορά το κτήριο που στεγάζεται το Κέντρο της Κεραμικής Τέχνης στο Μαρούσι, το οποίο ανήκει πλέον στο Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. μετά την κατάργηση του ΕΟΜΜΕΧ, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ζήτησε να γίνει σεβαστή η πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση της πόλης, καθώς το Μαρούσι έχει συνδέσει την ιστορία του με την κεραμική τέχνη και το Κέντρο Κεραμικής συνεχίζει να αποτελεί ένα σύγχρονο κέντρο κεραμικής δημιουργίας και πανελλαδικό σύμβολο της κεραμικής τέχνης.                     


Τα δικαία αιτήματα του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη αποδέχτηκαν τα στελέχη του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. και συμφωνήθηκε να υπάρξει εκτενέστερη συζήτηση σε επόμενες συναντήσεις. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κος Νικόλαος Πέππας, η Προϊσταμένη της Πολεοδομίας κα Πέλλη Καββάγια και η Νομική Σύμβουλος κα Μαρία Τζαγάκη.            
 

Μετάβαση στο περιεχόμενο