Ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετείχε στις κινητοποιήσεις της ΤΕΔΚΝΑ

Print Friendly, PDF & Email


Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εσωτερικών από τους εκπροσώπους της ΤΕΔΚΝΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε περικοπές των θεσμοθετημένων πόρων προς τους ΟΤΑ, σε συνενώσεις χωρίς να λάβει υπόψη τη γνώμη των θεσμοθετημένων οργάνων και των τοπικών κοινωνιών, καθώς και στην παραχώρηση νέων αρμοδιοτήτων, χωρίς προηγουμένως να υπάρχει δέσμευση για τους πόρους που θα τις συνοδεύουν.
|download file .jpg 162KB|


Αντιπροσωπεία του Δήμου Αμαρουσίου συμμετείχε στην πορεία διαμαρτυρίας της ΤΕΔΚΝΑ από την πλατεία Κλαθμώνος προς το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
|download file .jpg 151KB|


Στη δυναμική αντίδραση της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής για την υπεράσπιση των εργαζομένων, των πολιτών και του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμμετείχε ο Δήμος Αμαρουσίου.


 Ο Δήμος συμμετείχε στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, ενώ παράλληλα αντιπροσωπεία, που αποτελείτο από τους Αντιδημάρχους  Δημήτρη Καρλαύτη, Ρένα Χαλιώτη και Γιώργο Ιατρίδη, πολλούς Δημοτικούς Συμβούλους και εργαζόμενους του Δήμου έδωσε το «παρών» στην πορεία διαμαρτυρίας από την πλατεία Κλαθμώνος προς το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπου εκπρόσωποι της ΤΕΔΚΝΑ κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση.   


Η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής αντιδρά στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε περικοπές των θεσμοθετημένων πόρων προς τους ΟΤΑ, σε συνενώσεις χωρίς να λάβει υπόψη τη γνώμη των θεσμοθετημένων οργάνων και των τοπικών κοινωνιών, καθώς και στην παραχώρηση νέων αρμοδιοτήτων, χωρίς προηγουμένως να υπάρχει δέσμευση για τους πόρους που θα τις συνοδεύουν.     Όπως είναι γνωστό, η απόφαση για τη δυναμική κινητοποίηση είχε ληφθεί στο Δ.Σ. της ΤΕΔΚΝΑ, μετά από πρόταση του Πρόεδρου της ΤΕΔΚΝΑ, Δημάρχου Αιγάλεω κ. Δημήτρη  Καλογερόπουλου και του Δημάρχου Αμαρουσίου, μέλους του ΔΣ της ΤΕΔΚΝΑ και Πρόεδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Γιώργου Πατούλη, προκειμένου η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους πολίτες.   Μετάβαση στο περιεχόμενο