Ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετείχε στην ημερίδα παρουσίασης του Προγραμματιστή Διαδρομών «OPTI – TRANS από το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

Print Friendly, PDF & EmailΟ Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαβούλευσης Στ. Τσιπουράκης με τον διευθυντή έρευνας του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» Στ. Θωμόπουλο το μέλος της ερευνητικής ομάδας Γ. Νέλλας.
|download file .jpg 88 KB|


Στην ημερίδα της OPTI –TRANS με θέμα: «Καινοτομίες σε Σχεδιαστές Διαδρομής» για να γιορτάσει την έναρξη λειτουργίας του πρώτου ολοκληρωμένου «Προγραμματιστή Διαδρομών» (OPTI TRANS – Journey Planner) παραβρέθηκε εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου, ο Αναπληρωτής Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαβούλευσης Στέφανος Τσιπουράκης.

O OPTI TRANS – Journey Planner, που ξεκινά να λειτουργεί στην Ελλάδα,  προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση σχεδιασμού διαδρομής με χρήση όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Χαιρετίζοντας εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη την έναρξη λειτουργίας του πρώτου προγραμματιστή διαδρομών στη χώρα μας, ο Αντιδήμαρχος κ. Στέφανος Τσιπουράκης συνεχάρη την ερευνητική ομάδα στο Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» για την συνεισφορά της στην εξυπηρέτηση της καθημερινότητας του πολίτη με τη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, παρέχοντας τη δυνατότητα για μετακινήσεις σε συντομότερο χρόνο και με το μικρότερο κόστος.

«Ο Δήμος Αμαρουσίου -σημείωσε ο κ. Τσιπουράκης-  αξιοποιεί τα μέσα που προσφέρουν οι σύγχρονες τεχνολογίες και ήδη έχει τοποθετήσει στο στόλο των οχημάτων του Δήμου σύστημα GIS ( Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών). Προσβλέπουμε – πρόσθεσε – σε μία μελλοντική συνεργασία εφόσον τα αποτελέσματα θα συμβάλουν στη διευκόλυνση των μετακινήσεων των δημοτών μας».

Μετάβαση στο περιεχόμενο