Ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμος Αμαρουσίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση Αλληλεγγύης και Πρόληψης του Δήμου Αμαρουσίου, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών που είναι στις 12 Σεπτεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα:


• Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), ομιλία με θέμα «Πρώτες Βοήθειες: Πράξη ανθρωπισμού», από την κ. Κωνσταντίνα Τέλιου, προϊσταμένη της υπηρεσίας  «Αγωγή Υγείας» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ θα γίνει και επίδειξη Πρώτων Βοηθειών στις περιπτώσεις πνιγμονής και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης.
• Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, στον Σταθμό ΗΣΑΠ του Αμαρουσίου, από τις 10:00 ως τις 15:00, θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό, ενώ στις 12:00 θα γίνει επίδειξη Πρώτων Βοηθειών.


Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, «η παροχή πρώτων βοηθειών είναι υποχρέωση όχι μόνο του ιατρικού προσωπικού, αλλά όλων μας, και η γνώση απλών παρεμβάσεων την κατάλληλη ώρα, μπορεί τελικά να σώσει μια ζωή».

Μετάβαση στο περιεχόμενο