Ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζει τους Παγκόσμιους Αγώνες – Μνημόνιο Συναντίληψης & Συνεργασίας υπέγραψε το Ολυμπιακό Μαρούσι με την Οργανωτική Επιτροπή ΑΘΗΝΑ 2011

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 83 KB|

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης και η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 κα Γ. Δεσποτοπούλου υπογράφουν το Μνημόνιο Συναντίληψης & Συνεργασίας, ενόψει των XIII Θερινών Αγώνων, που θα διεξαχθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Μαρούσι.
Δίπλα τους οι αθλητές των Special Olympics Κων/νος Τριανταφύλλου και Γιάννης Στρατηγόπουλος.


|download file .jpg 181 KB|
|download file .jpg 89 KB|

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης προσφέρει στην Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής ΑΘΗΝΑ 2011 κεραμικό στεφάνι, έργο των κεραμιστών Αμαρουσίου. Αντίστοιχα η Πρόεδρος κ.α Γ. Δεσποτοπούλου επέδωσε στον κ. Πατούλη τη μασκότ των Αγώνων « Ο Απόλλων».


|download file .jpg 89 KB|
Παρουσία πλήθους εθελοντών συμπολιτών μας υπεγράφη το Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου και της  Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011. Παραβρέθηκαν επίσης Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επ. Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Στ. Τσιπουράκης, Σπ. Σταθούλης, Ευ. Κάββαλος, ο υπεύθυνος για θέματα εθελοντισμού του Δήμου Κ. Νταλούκας, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ρ. Χαλιώτη, Ε. Λέκκα, Κ. Ιωάννου, Αθ. Βλαχοπιώτης και Ν. Αλεπούς.
|download file .jpg 101 KB|


Σε μία θερμή τελετή, παρουσία πλήθους εθελοντών συμπολιτών μας, υπεγράφη το Μνημόνιο Συναντίληψης και  Συνεργασίας του Δήμου Αμαρουσίου με την Οργανωτική Επιτροπή των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κα Γιάννα Δεσποτοπούλου, 97 ημέρες πριν από την έναρξη των Αγώνων, επισφράγισαν και επίσημα την ήδη εκπεφρασμένη πρόθεσή τους για στενή συνεργασία, με στόχο την επιτυχή διεξαγωγή των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011.

Χαρμόσυνο γεγονός για την πόλη του Αμαρουσίου χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, τη φιλοξενία για άλλη μια φορά ενός τόσο σημαντικού σε παγκόσμιο επίπεδο αθλητικού γεγονότος με τη συμμετοχή χιλιάδων αθλητών από όλο τον κόσμο.
«Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 – τόνισε- είναι μια έξοχη ευκαιρία για να εμπνεύσουν στην ελληνική κοινωνία και στην Πολιτεία, το σεβασμό στη διαφορετικότητα των ανθρώπων, τις ξεχωριστές ανάγκες τους και την πεποίθηση ότι αποτελούν χρήσιμα μέλη της κοινωνίας. Είναι μια έξοχη ευκαιρία για όλους μας να δείξουμε πόσο ακμαίο είναι το εθελοντικό κίνημα στην Ελλάδα».
                      
«Στους αθλητές των Special Olympics – σημείωσε ο κ. Πατούλης-  που αγωνίζονται για την άμιλλα, τη νίκη του ανθρωπισμού, τα ίσα δικαιώματα, και τις ίσες ευκαιρίες, σε αυτούς τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της ζωής που με την επιμονή, την τόλμη, την πίστη και το κουράγιο τους μας δείχνουν το μεγαλείο της ανθρώπινης δύναμης ως κοινωνία οφείλουμε να προσφέρουμε κάθε δυνατή διευκόλυνση για να κάνουμε την παραμονή τους στην πόλη μας πιο άνετη και πιο ευχάριστη.

Ως Δήμος – πρόσθεσε – το Μαρούσι θα είναι αρωγός και θα ενισχύσει με κάθε τρόπο την προσπάθειά τους. Με επίκεντρο το γραφείο εθελοντισμού του Δήμου, δεκάδες εθελοντές συμπολίτες μας θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή υποστήριξης και συμπαράστασης των αθλητών των Special Olympics 2011 αλλά και των συνοδών τους. Τους περιμένουμε στην πόλη μας να τους χειροκροτήσουμε για τις επιδόσεις τους, και να μοιραστούμε μαζί τους τη χαρά της επιτυχίας τους, αλλά και για να τους δείξουμε στην πράξη ότι τους αξίζουν ίσες ευκαιρίες σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής».

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 κα Γιάννα Δεσποτοπούλου, εξήρε τη συμβολή του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, στον κοινό σκοπό και τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαστε ευτυχείς που ο Δήμος Αμαρουσίου είναι στο πλευρό του σημαντικότερου και μεγαλύτερου ανθρωπιστικού, εκπαιδευτικού και αθλητικού γεγονότος που φιλοξενεί η Αθήνα μέσα στο 2011. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, σε μια περίοδο εθνικής εσωστρέφειας και απαισιοδοξίας χρειαζόμαστε αποφασισμένους και εμπνευσμένους συνοδοιπόρους στην προσπάθειά μας. Η βοήθεια του Δήμου Αμαρουσίου που υπήρξε Ολυμπιακός Δήμος και κατέχει την τεχνογνωσία μεγάλων διοργανώσεων είναι ανεκτίμητη».

Στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:
-Συνέργειες στο πρόγραμμα εθελοντισμού  
-Υλοποίηση του Προγράμματος Εικόνας και Ταυτότητας των Αγώνων στο Δήμο Αμαρουσίου
– Παροχή της Δημοτικής Συγκοινωνίας για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων
– Έγκαιρη εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου που θα καλύπτει τις απαιτήσεις και τις ανάγκες διεξαγωγής των Αγώνων
– Τοποθέτηση στην πόλη του Αμαρουσίου προτομής της ιδρύτριας του παγκόσμιου κινήματος των Special Olympics Eunice Kennedy Shriver.

Η κα Δεσποτοπούλου επέδωσε στον κ. Δήμαρχο τη μασκότ των Αγώνων

«Ο Απόλλων», ενώ από την πλευρά του ο κ. Πατούλης προσέφερε στην Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής ΑΘΗΝΑ 2011, κεραμικό στεφάνι, έργο των κεραμιστών Αμαρουσίου.

Στην εκδήλωση εκτός από τους εθελοντές παραβρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επ. Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Στ. Τσιπουράκης, Σπ. Σταθούλης, Ευ. Κάββαλος, ο υπεύθυνος για θέματα εθελοντισμού του Δήμου Κ. Νταλούκας, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ρ. Χαλιώτη, Ε. Λέκκα, Κ. Ιωάννου, Αθ. Βλαχοπιώτης και Ν. Αλεπούς.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 θα διεξαχθούν από τις 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2011. Στους Αγώνες θα συμμετάσχουν πάνω από 7.000 αθλητές και 2.500 προπονητές από 180 χώρες, 3.000 κριτές/ διαιτητές, 40.000 μέλη οικογενειών των αυλητών, 25.000 εθελοντές, ενώ τη διοργάνωση θα καλύψουν 3.000 δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο