Ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζει την πρωτοβουλία του ΕΛ.ΚΕ.Π.Ι.Σ «Μαθαίνοντας τον άλλον» μέσα από εκδηλώσεις τέχνης στη Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη

Print Friendly, PDF & Email

Τις εκθέσεις θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 και ώρα 8 μ.μ.
 

Ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Προώθησης της Ισότιμης Συνύπαρξης (ΕΛ.ΚΕ.Π.Ι.Σ), θα φιλοξενήσει από 25 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2018 στη Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» την Έκθεση ζωγραφική του Γιάννη Χρηστάκου με τίτλο: «Με το βλέμμα στον χάρτη» και την Έκθεση φωτογραφίας του Σπύρου Βαγγελάκη με τίτλο: «Το άλλο πρόσωπο». Τις εκθέσεις θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, την Παρασκευή 25 Μαΐου και ώρα 8 μ.μ.

Οι εκθέσεις, που θα πλαισιώνονται από παράλληλες εκδηλώσεις, υλοποιούνται στο πλαίσιο της δράσης «Μαθαίνοντας τον άλλον» του ΕΛ.ΚΕ.Π.Ι.Σ. Στόχος είναι η ενημέρωση και ο κοινωνικός διάλογος στο ζήτημα της ενσωμάτωσης των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία και στην οικονομία, θεωρώντας ότι η αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων προϋποθέτει τη γνωριμία με το διαφορετικό και την άμβλυνση των κοινωνικών στερεότυπων. Η πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Αναλυτικά, από 25 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2018, θα φιλοξενηθούν στη Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» (πλατεία Ηρώων, έναντι Βασ. Σοφίας 85, Μαρούσι), οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Παρασκευή 25 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2018 – Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Χρηστάκου με τίτλο: «Με το βλέμμα στον χάρτη»

Παρασκευή 25 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2018 – Έκθεση φωτογραφίας του Σπύρου Βαγγελάκη με τίτλο: «Το άλλο πρόσωπο»

Μέσα από διαφορετικά εικαστικά εργαλεία, οι δύο καλλιτέχνες προσεγγίζουν με τη δική τους ματιά τις δύο όψεις του προσφυγικού φαινομένου. Την αέναη μετακίνηση των πληθυσμών, αποτυπωμένη, υπερβατικά, πάνω στο ταμπλό του χάρτη, σε αντιδιαστολή με το δραματικό στοιχείο του πρόσφυγα ως ανθρώπινης ύπαρξης, δοσμένο από τον ρεαλιστικό φακό της φωτογραφικής μηχανής.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 και ώρα 8 μ.μ.Παρουσίαση του βιβλίου «Κοράσο» της Ευθυμούλας Μπαμπάτση – Τζερεφού από τον Σύλλογο των εν Αθήναις Ναουσαίων, μια εκδήλωση γεμάτη παράδοση, μνήμες και μουσική από τη Νάουσα.

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 και ώρα 8 μ.μ. – Εκδήλωση με θέμα: «Μια ταινία τα λέει όλα». Η ΑΜΚΕ storyDOC, εκπαιδευτικό ινστιτούτο για την προώθηση του ντοκιμαντέρ, θα προβάλει επιλεγμένα ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκαν από Έλληνες και πρόσφυγες στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής  δράσης «Home New Home».

Η είσοδος για το κοινό σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο