Ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζει στην πράξη όσους έχουν ανάγκη

Print Friendly, PDF & EmailΟ κ. Πατούλης με τους γονείς και τα παιδιά του Ηλιοτρόπιου.
|downloa file .jpg 130KB|


Ο Δήμος Αμαρουσίου δείχνει καθημερινά το κοινωνικό του πρόσωπο και στηρίζει στην πράξη κάθε πολίτη που έχει ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό και διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τις δράσεις κοινωνικής υποστήριξης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των υπευθύνων του Σπιτιού Φιλοξενίας Ηλιοτρόπιο, που βρίσκεται στην Αγία Φιλοθέη, για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης του παλιού οικήματος στο οποίο φιλοξενούνται 9 παιδιά με ειδικές ανάγκες.


Εθελοντές του Δήμου Αμαρουσίου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Περιβάλλοντος Χωροταξίας & Ποιότητας Ζωής του Δήμου και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, ανέλαβαν το βάψιμο των 11 δωματίων του οικήματος, ενώ το φθινόπωρο θα γίνει το βάψιμο και των εξωτερικών χώρων του σπιτιού. Η εταιρία χρωμάτων KRAFT διέθεσε τα χρώματα, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής επιχειρηματικότητας που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ο Δήμος με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια της πόλης.


Οι γονείς των  παιδιών που φιλοξενούνται εκεί, ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Πατούλη, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα το σπίτι, για να δει τις εργασίες βαψίματος των δωματίων, οι οποίες βρίσκονται στο τέλος τους. «Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι κοντά σε όλους όσοι έχουν ανάγκη και πάντα θα ανταποκρίνεται σε παρόμοια αιτήματα, προσφέροντας το ελάχιστο που μπορεί, για να κάνει αυτά τα παιδιά να ζουν σε καλύτερες συνθήκες στην καθημερινότητά τους. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους 7 εθελοντές υπαλλήλους του Δήμου Αμαρουσίου που ανέλαβαν να μας βοηθήσουν στην βελτίωση των χώρων του Ηλιοτρόπιου. Και θέλω να διαβεβαιώσω του γονείς των παιδιών ότι τόσο ο Δήμος όσο κι εγώ προσωπικά, θα είμαστε δίπλα τους σε ό,τι κι αν χρειαστούν».
Εκ μέρους των γονέων και των παιδιών του Ηλιοτροπίου, η κ. Ελ. Πατσιαούρα ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την άμεση ανταπόκριση του στο ζήτημα αυτό και τον συνεχάρη για την κοινωνική του ευαισθησία.


Ο Δήμος Αμαρουσίου υλοποιεί δεκάδες δράσεις κοινωνικής υποστήριξης, όπως είναι προνοιακά επιδότηση 250 οικογενειών, τα γεύματα αγάπης, το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αλλά και το Γραφείο Ενημέρωσης Ατόμων με Αναπηρία και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία που πρόσφατα ξεκίνησαν να λειτουργούν στον Δήμο μας.Μετάβαση στο περιεχόμενο