Ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζει με κάθε τρόπο την ομάδα μπάσκετ της πόλης

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή δημοσιεύματα αθλητικών εφημερίδων και ιστοσελίδων που αφορούν στην οικονομική κατάσταση της ΚΑΕ Μαρούσι, τα οποία αναφέρονται σε δήθεν «απουσία» και αθέτηση υποσχέσεων από πλευράς Δήμου Αμαρουσίου προς την ομάδα μπάσκετ της πόλης, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:


Η φετινή επιτυχημένη πορεία της ομάδας μπάσκετ του Γυμναστικού Συλλόγου Αμαρουσίου στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, κάνει υπερήφανους όλους τους Μαρουσιώτες φιλάθλους αλλά και τους φιλάθλους του μπάσκετ γενικά.


Ως Δήμος είμαστε υπερήφανοι για την ομάδα της πόλης μας, γι’ αυτό την στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο, ενώ την τιμήσαμε όπως οφείλαμε να κάνουμε ως Δήμος και ως Δημοτική Αρχή της πόλης.


Όμως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου δεν είναι Ανώνυμη εταιρία.


Αυτό σημαίνει ότι έχει συγκεκριμένες δυνατότητες, που καθορίζονται από την ισχύουσα Νομοθεσία, στην προσπάθειά του να ενισχύσει την ομάδα.


Να την ενισχύσει τηρώντας τη νομιμότητα, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τόσο τη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, όσο και την οικονομική θέση του Δήμου.


Θέλουμε λοιπόν καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι ουδέποτε ο Δήμος Αμαρουσίου υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια ύψους 1.000.000 ευρώ, όπως ψευδώς αναφέρεται σε δημοσιεύματα.


Αυτό που κάναμε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που μας δίνει ο Νόμος, ήταν να υλοποιήσουμε μια σειρά ενέργειες και πρωτοβουλίες, όπως:


1. Την πραγματοποίηση μιας ολοκληρωμένης εκστρατείας επικοινωνίας, για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ, με στόχο τη συμμετοχή των πολιτών του Αμαρουσίου στο εγχείρημα αυτό.


2. Την αγορά εισιτηρίων αγώνων του Γ. Σ. Α. και τη δωρεάν διάθεσή τους στα σχολεία της πόλης.


3. Την ουσιαστική στήριξη της Λέσχης Φιλάθλων του Συλλόγου.


4. Τη διενέργεια επαφών με επιχειρηματίες της πόλης, με στόχο τη συμμετοχή τους στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ ή την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου με άλλους τρόπους.


5. Την αναζήτηση λύσεων για τη δημιουργία ενός σύγχρονου γηπέδου που θα καλύπτει τις ανάγκες του σωματείου, αλλά και της πόλης.


6. Ο Δήμος Αμαρουσίου διαθέτει το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο του Αγίου Θωμά για χρήση στην ομάδα μπάσκετ εντελώς δωρεάν, καλύπτοντας όλες τις λειτουργικές του δαπάνες.


7. Με παρέμβαση του Δήμου στη διοίκηση του ΟΑΚΑ, πετύχαμε να μπορεί η ομάδα μπάσκετ του Γ. Σ. Α. να χρησιμοποιεί το Κλειστό γήπεδο μπάσκετ των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων για τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας με καλύτερους οικονομικούς όρους.


Εκτός όμως των προαναφερθέντων, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης της ομάδας, με συγκεκριμένο ποσό, και το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση αυτή.


Η πρωτοβουλία δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί και τα χρήματα δεν έχουν εκταμιευτεί, καθώς δημότης της πόλης μας έχει προσφύγει στην Περιφέρεια κατά της απόφασης αυτής του Δημοτικού Συμβουλίου.


Μέχρι την οριστική απόφαση της Περιφέρειας, ο Δήμος δεν μπορεί να προχωρήσει στην υλοποίηση της.


Σε κάθε περίπτωση όμως, η Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης είναι κοντά στην ομάδα, την στηρίζουν και θα εξακολουθούν να τη στηρίζουν, στην προσπάθειά της για νέες επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο